Vijesti - Počela devetnica ususret Maloj Gospi u Gospinu polju

 

Počela devetnica ususret Maloj Gospi u Gospinu polju

Počela devetnica ususret Maloj Gospi u Gospinu polju Autor: ika
Objavljeno: 30. 08. 2020 - 14:21

Duhovna priprava za proslavu svetkovine Male Gospe započela je u nedjelju, 30. kolovoza, prvim danom devetnice u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku.

 

Predslavitelj prvoga dana bio je fra Josip Stanković, kapucinski mladomisnik, koji će predvoditi i sljedeća četiri dana devetnice.

Osvrćući se na evanđeoski ulomak propovjednik je istaknuo kako „život vrijedi samo onda kad postoji ono za što smo ga spremni žrtvovati. Ako prođemo ovim prašnjavostima zemaljskim, a nikome ne postanemo inspiracija, uzalud putovasmo.“

Vjernicima za primjer postavio je Blaženu Djevicu Mariju naglasivši kako „Marija kao savršeni model treba biti primjer i uzor svakom kršteniku na putu duhovnog izrastanja sve do savršenoga sjedinjenja s Bogom“, te kako je „i kršćanin pozvan poput Marije biti poslušan vodstvu i djelovanju Duha Svetoga; pozvan je ne stvarati zaprjeke djelovanju Duha u svom životu, nego po uzoru na Presvetu Djevicu osluškivati njegove poticaje i nadahnuća te ih slijediti.“

Oci kapucini, čuvari svetišta, potrudili su se da svi poštuju epidemiološke mjere, tako je više puta naglašeno kako pozivaju na poštivanje mjera koje je odredio Nacionalni stožer civilne zaštite, kao i na poštivanje preporuka dijecezanskog biskupa u svezi s čim svima preporučuju da nose zaštitne maske za lice, a dezinfekcija ruku i držanje socijalne distance je u prostoru svetišta obavezno. Također za pristupanje sakramentu ispovijedi obavezno je nošenje zaštitne maske, a sveta pričest prima se isključivo na ruku.

„Tebi dolaze svi što pomoć tvoju prose, i u srcu te svome nose!“, geslo je pod kojim se ove godine odvija deset dana posvećenih Mariji Majci, Gospi od Milosrđa.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi