Vijesti - Papina poruka afričkim redovnicama

 

Papina poruka afričkim redovnicama

Papina poruka afričkim redovnicama Objavljeno: 23. 08. 2014 - 10:35

Služite Kristu svim svojim srcem, potaknuo je papa Franjo u kratkoj poruci koju je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, upućenoj povodom 16. trogodišnje skupštine Udruge Bogu posvećenih žena Srednje i Istočne Afrike (ACWECA).

Skup se održava u Lusaki, u Zambiji, o temi "Idite, ne bojte se, i služite", a trajat će do 30. kolovoza. Na njemu se okupilo više od 150 viših poglavarica i glavnih tajnica nacionalnih udruga redovnica iz Eritreje, Etiopije, Kenije, Malavija, Sudana, Tanzanije, Ugande i Zambije, izvještava Radio Vatikan.

Radovi na zasjedanju usmjereni su ponajviše na evangelizaciju na tom području. Među raznim temama, razgovarat će se i o suzbijanju siromaštva, te o izazovu trgovine ljudskim bićima. Osim toga bit će razmotreno i uspoređeno kanonsko i građansko pravo, transparentnost i odgovornost u vodstvu, te financijsko upravljanje redovničkih zajednica.

Udruga Bogu posvećenih žena Srednje i Istočne Afrike danas ima više od 20 tisuća redovnica, a ove godine obilježava 40. obljetnicu svojega ustanovljenja. Osnovana je, naime, 1974. godine, u svrhu razvijanja i jačanja formacije i obrazovanja redovnica, djelujući u korist mira, pravednosti i samostalnoga uzdržavanja. Udruga se zauzima također i u usklađivanju logističke i administrativne potpore nacionalnih udruga i drugih katoličkih ustanova, u skladu s njezinim poslanjem nadahnutim riječima Isusa Krista "Bit ćete mi svjedoci". (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi