Vijesti - Papin susret sa svećenicima, redovnicima i sjemeništarcima

 

Papin susret sa svećenicima, redovnicima i sjemeništarcima

Papin susret sa svećenicima, redovnicima i sjemeništarcima Autor: ika
Objavljeno: 28. 11. 2015 - 15:41

Čuvanje sjećanja te svjedočenje po vjernosti i molitvu

Svećenička se i redovnička vjernost očituje u traženju oprosta za počinjene grijehe, a to znači u neskrivanju vlastitih grijeha i u neporočnom životu, istaknuo je Sveti Otac u spontanom govoru svećenicima i redovnicima, s kojima se u subotu poslije podne susreo u katedrali Svete Marije u Kampali.

Papa je ugandskim svećenicima, redovnicima, redovnicama i sjemeništarcima povjerio trostruko poslanje: čuvanje sjećanja te svjedočenje po vjernosti i molitvu. Lokalna se Crkva ne treba zadovoljiti uspomenom na baštinu onih koji su dali život iz ljubavi prema Isusu, rekao je Sveti Otac, a to je naglasio i u uručenom govoru. Ako želi ostati vjerna sjećanju, onda Crkva u Ugandi treba svjedočiti i ne živjeti od rente, istaknuo je Papa a prenosi Radio Vatikan.

Papa je nazočnima rekao da ih Crkva zadužuje da budu svjedoci po vjernosti sjećanju, vlastitom pozivu, apostolskoj revnosti, hodeći putom svetosti, a to znači da trebaju biti misionari tamo gdje je potrebno. Vjernost je spremnost otići u biskupije kojima su potrebni misionari, kazao je Sveti Otac.

Nazivajući Ugandu "biserom Afrike", Papa je rekao da je natopljena mučeničkom, svjedočkom krvlju. Treba ju i nadalje natapati, inače ćete izgubiti veliko bogatstvo, a "biser će Afrike" završiti na čuvanju u nekom muzeju. Đavao napada malo po malo, kazao je papa Franjo.

Na uočnicu došašća i Jubileja a u tijeku Godine posvećena života, Papa je slušatelje potaknuo na trajnu molitvu, jer ako neki redovnik, redovnica ili svećenik prestane moliti ili moli malo, pravdajući se da ima previše posla, onda je počeo gubiti memoriju i vjernost. Molitva je i redovito ispovijedanje. Ne mogu redovnici, redovnice i svećenici živjeti dvostrukim životom. Treba ispovjediti i tražiti oproštenje za vlastite grijeha. Bog ne želi da se skrivaju grijesi, ne treba skrivati pomanjkanje vjernosti, zaključio je Sveti Otac.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi