Vijesti - Papa Franjo pozvao redovničke zajednice na siromaštvo

 

Papa Franjo pozvao redovničke zajednice na siromaštvo

Papa Franjo pozvao redovničke zajednice na siromaštvo Objavljeno: 16. 08. 2014 - 13:25

Na susretu s oko 5000 predstavnika redovničkih zajednica, većinom redovnica, 16. kolovoza u mjestu Kkottongnae, rehabilitacijskom centru za osobe s posebnim potrebama jugoistočno od Seoula, papa Franjo još ih je jednom pozvao na siromaštvo. Zbog kašnjenja u programu nije s njima slavio Večernju već su se zajedno pomolili Majci Božjoj, izvijestio je Radio Vatikan, a prenjela IKA.

Sveti Otac istaknuo je da siromaštvo kao bedem štiti osobe posvećenoga života i istodobno im kao majka pomaže sazrijevati na životnom putu. Dvoličnost onih koji su zavjetovali siromaštvo ali žive kao bogataši ranjava duše vjernika i nanosi štetu Crkvi.

Papa, i sam isusovac, istodobno je kritizirao i naviještanje kršćanske poruke bez radosti te poručio predstavnicima redovničkih zajednica da će samo radosnim svjedočanstvom zainteresirati muškarce i žene za Krista. Bogu posvećene osobe moraju izbjegavati sve što ih ometa na putu naviještanja i što može izazvati zbunjenost i ljutnju vjernika. Redovnici moraju gestama milosrđa biti vidljivi znak Božjega kraljevstva, i predokus vječne nebeske radosti. Život u zajednici čini ih stručnjacima božanskoga milosrđa, rekao je Sveti Otac. Dodao je da je radost kršćanske poruke dar koji dolazi samo kroz molitvu, meditaciju, primanje sakramenata i život u zajedništvu. Kada nešto od toga nedostaje otvara se put slabostima i teškoćama koje guše svaku radost, zaključio je papa Franjo. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi