Vijesti - Papa s verbitima

 

Papa s verbitima

Autor: ika
Objavljeno: 22. 06. 2018 - 08:11

Papa Franjo primio više od 150 sudionika općega kapitula Družbe Božje riječi

Papa Franjo primio je 22. lipnja u Vatikanu više od 150 sudionika općega kapitula Družbe Božje riječi, čiji misionari djeluju na pet kontinenata, izvještava Radio Vatikan. Potaknuo ih je da iziđu susresti braću isključenu iz društva, slušajući vapaj onih koji traže kruh i pravednost.

Družba Božje riječi muška je redovnička zajednica koju je godine 1875. osnovao sv. Arnold Janssen kako bi obrazovao misionare i poslao ih u svijet. Papa ih je na španjolskom jeziku pozvao da budu čvrsto usađeni u vlastite korijene, i da odlaze braći koju gaze egoistični interesi, koji su prepušteni sudbini, kako bi im pomogli osjetiti nazočnost Boga koji dolazi susresti se s njima.

I tamo ste poslani ostvariti duh Blaženstava, i to kroz djela milosrđa - slušajući i odgovarajući na vapaj onih koji traže kruh i pravednost; donoseći mir i cjeloviti napredak onima koji traže dostojanstveniji život; tješeći i pružajući razloge za nadu brojnim muškarcima i ženama našega doba koji žive u tuzi i trpljenju. Neka to bude orijentir koji vodi vaše korake kao braće misionara, rekao je Papa.

Potom se posebno osvrnuo na pouzdanje, navještaj, i bratstvo. Sveti Otac prije svega je istaknuo da se ne valja bojati i zatvarati; ne treba postavljati zapreke djelovanju Duha, nego valja izići bez straha, i svjedočiti radost Evanđelja koje ljude čini sretnima. To pouzdanje treba obnavljati svakoga dana, i to preko Riječi i putem sakramenata, poručio je verbitima Sveti Otac.

Osim toga, bitno je naviještati Božju riječ svim ljudima, u svako doba i na svakom mjestu, rabeći svako moguće sredstvo. Jao meni ako evanđelja ne navješćujem; te riječi svetoga Pavla moraju i dalje gorjeti poput vatre u srcu svakog verbita. Upravo je vaš utemeljitelj mislio na vas kao na misionare ad gentes; poslanje je to koje ne poznaje ni granice, ni kulture, jer cijeli je svijet misijska zemlja, napomenuo je papa Franjo.  

Važan je i vidik bratstva. Kad vidimo zajednicu u kojoj se svećenici, redovnici i laici osjećaju članovima jedne obitelji, koji se vole, to je najveća evangelizacija, istaknuo je Papa te podsjetio verbite da je svijetu i Crkvi potrebno osjetiti tu bratsku ljubav, unatoč različitostima.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Predbilježbe za četvrti nastavni ciklus studija „Teologije posvećenog života“

Od 1. listopada 2019. započinje četvrti dvogodišnji ciklus nastave TPŽ-a u Zagrebu. U tijeku su predbilježbe.

Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Skupština Hrvatske redovničke konferencije

16. i 17. listopada 2019. u franjevačkom samostanu u Dubravi, Av. Gojka Šuška 2, Zagreb. 

Dani crkvene glazbe 2019. - Instrumentalna glazba u liturgiji

18. i 19. listopada 2019. na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu

Seminar za sestre koje rade u kućnim poslovima

28. - 31. listopada 2019. u Duhovnom centru "Oaza sv. Marije Krucifikse" na Kamenu, Sv. Mihovila 43, Split.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja

Linkovi