Vijesti - Papa redovnicama: Poslušnost, ljubav i razvidnost

 

Papa redovnicama: Poslušnost, ljubav i razvidnost

Papa redovnicama: Poslušnost, ljubav i razvidnost Autor: ika
Objavljeno: 07. 09. 2019 - 09:55

Nakon kurtoaznoga posjeta predsjedniku Andryju Rajoelinau u predsjedničkoj palači Iavoloha u Antananarivu i susreta s političarima i predstavnicima građanskoga društva u subotu 7. rujna papa Franjo predvodio je molitvu Anđeoskoga pozdravljenja u samostanu bosonogih karmelićanki.

Okupljene redovnice iz raznih kontemplativnih redova potaknuo je na ustrajne male korake ljubavi i poslušnosti te ih upozorio na opasnosti svjetovnosti i iskušenja. Na početku susreta rekao im je da će dobiti pisani govor koji im je pripremio, pa ga mogu u miru razmatrati, a „sada ću vam govoriti iz svoga srca“.

„Potrebna je hrabrost vjerovati u male korake u životu i da Gospodin može i hoće iz moje malenosti učiniti velika djela“, istaknuo je Papa u improviziranom nagovoru koji je bio simultano prevođen na malgaški jezik. Žene je pozvao na međusobno povjerenje i transparentnost, prenosi Vatican News. Ako vam se nešto čini pogrešno ili sumnjivo trebate o tome odmah i pravodobno govoriti, jer iskušenje može doći čak i u liku duhovnoga pratitelja, upozorio ih je Papa, dodajući da o tome trebaju izvijestiti poglavaricu „čak i ako im nije simpatična”. Dvostruka rešetka i zavjesa ispred klauzure kontemplativnih redovnica same po sebi ne mogu zaštititi ljubav i svetost u samostanu, rekao je Papa, dajući sestrama za primjer sv. Tereziju iz Lisieuxa.

Na ulicama oko samostana bosonogih karmelićanki Papu je oduševljeno pozdravljalo mnoštvo okupljenih, a na samoj molitvi u samostanskoj kapeli okupilo se oko stotinu redovnica. Samostan u Antananarivu osnovale su godine 1937. belgijske redovnice koje su 1921. iz Europe stigle na Madagaskar.

Nakon ručka u nuncijaturi uslijedio je Papin susret s biskupima mjesne Crkve u katedrali Bezgrešnoga začeća (Andohalo), nakon kojega se pomolio na grobu bl. Viktorije Rasoamanarivo. Papa će današnji program završiti bdjenjem s mladima na biskupijskom prostoru Soamandrakizay.

Mjesni mediji ističu činjenicu kako je među tisućama kršćana koji pomažu u organizaciji i realizaciji Papina posjeta Madagaskaru i 200 muslimana volontera te pozdravljaju Papino zauzimanje za međureligijski dijalog.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi