Vijesti - Papa Franjo posjetio „Centar Betlehem“ u Bratislavi

 

Papa Franjo posjetio „Centar Betlehem“ u Bratislavi

Papa Franjo posjetio „Centar Betlehem“ u Bratislavi Autor: ika
Objavljeno: 13. 09. 2021 - 00:17

Drugoga dana apostolskog posjeta Slovačkoj, u ponedjeljak 13. rujna, papa Franjo je privatno posjetio „Centar Betlehem“ za prihvat beskućnika i siromaha u Bratislavi, objavljeno je na službenoj stranici Svete Stolice.

„Sretan sam što vas posjećujem i što sam među vama. Jako sam sretan. Hvala što ste me primili“, rekao je Sveti Otac, zahvalivši sestrama Misionarkama ljubavi koje vode Centar „na dobrodošlici, pomoći i pratnji“. Zahvalio je i majkama te očevima, kao i djeci koja su bila u pratnji roditelja.

„Gospodin je također s nama: kada smo zajedno, ovako sretni, Gospodin je s nama. On je s nama čak i u trenucima kušnje: On nas nikada ne napušta, Gospodin nam je uvijek blizu“, poručio je Sveti Otac, ističući da nas Gospodin uvijek prati na životnom putu. „Nemojte to zaboraviti, osobito u teškim trenucima“, rekao je papa Franjo, a objavljeno je na službenoj stranici Svete Stolice.

Nakon što se potpisao u „knjigu dojmova“ Centra, Papa je poslušao svjedočanstva volontera i zahvalio sestrama Misionarkama ljubavi na njihovom svjedočenju. „Molim se za vas. Molim vas, molite za mene. Neka vas Gospodin blagoslovi i Gospa zaštiti“, rekao je Papa.

Ovim Centrom za prihvat beskućnika i siromaha upravljaju sestre Misionarke ljubavi, koje je osnovala sveta Majka Terezija iz Kolkate, a nalazi se u najvećoj četvrti Bratislave na obali rijeke Dunav. Četvrt Petržalka graniči s Austrijom i u njoj živi 110 tisuća ljudi. Poznata je i po brojnim stambenim blokovima koje je 1970-ih i 80-ih godina izgradio komunistički režim. Ova je četvrt 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća bila poznata kao „Bratislavski Bronx“ zbog visoke stope kriminala na tome području, prenosi Vatican News.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi