Vijesti - Ovogodišnji mladomisnici pohodili Karmel u Brezovici

 

Ovogodišnji mladomisnici pohodili Karmel u Brezovici

Ovogodišnji mladomisnici pohodili Karmel u Brezovici Autor: ika
Objavljeno: 30. 06. 2021 - 13:46

U srijedu 30. lipnja bosonoge karmelićanke u Brezovici posjetili su mladomisnici Zagrebačke nadbiskupije te Sisačke, Varaždinske i Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Zahvalno misno slavlje predvodio je mladomisnik Vatroslav Siketić iz Župe sv. Josipa radnika u zagrebačkim Gajnicama, a propovijedao je mladomisnik Rafael Mlinar iz Župe Pohoda BDM u Sisku.

Nadahnjujući se na misnim čitanjima dana, govorio je o nasljedovanju Krista Gospodina i o zahtjevnosti takvog nasljedovanja, te o teškoćama na Kristovu putu, kao i o usponima i padovima koji ne izostaju. Važno je uvijek se ponovno opredijeliti za nasljedovanje Isusa. „Poći za Isusom zapravo obuhvaća jednu promjenu života, jedan radikalan zaokret u životu. To znači ići putem evanđelja; to zahtijeva veliku odluku, veliku ozbiljnost i odlučnost koju često nismo spremni vršiti. Lakše nam je ostati ovakvi kakvi jesmo. Lakše nam je ići nekim svojim uhodanim životnim putevima i stazama. Lijepo nam je tako; teško nam je podnijeti žrtvu, podnijeti tu radikalnost. Ne, Isuse, ja želim Tebe slijediti, želim biti Tvoj, neka ta odluka bude odluka naših srca, da se ne bojimo poći k Isusu. Moje Te srce Isuse želi slijediti, daj mi snage da pođem Tvojim putem…“, istaknuo je vlč. Mlinar.

U nastavku propovijedi govorio je o nastojanju da naš život bude svjedočanstvo Božje ljubavi po kojoj ćemo proslaviti Gospodina. Za taj život potrebna nam je snaga Božje prisutnosti i snaga njegove Riječi, kao i snaga molitve, poručio je mladomisnik.

Misu su suslavili i mladomisnici: Dejan Forutna iz Bjelovarsko-križevačke biskupije, Petar Krašek iz Varaždinske biskupije, Ivan Kuzmić iz Sisačke biskupije, te Luka Tufeković i Hrvoje Maltarić iz Zagrebačke nadbiskupije, predvođeni duhovnikom preč. Vladom Razumom. Tu su bili i ministranti i čitači: Šimun, Marija i Jakov Jurilj. Čuvarice svetišta pod ravnanjem s. M. Bonite Kovačić, OCD, predvodile su pjevanje.

Nisu izostali ni druženje u govornici, upoznavanje, izmjena iskustava, preporuke u molitvu i u daljnju duhovnu pratnju, te i pjesma.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi