Vijesti - Otvorena jubilarna 150. godina utemeljenja družbe Kćeri Božje ljubavi

 

Otvorena jubilarna 150. godina utemeljenja družbe Kćeri Božje ljubavi

Otvorena jubilarna 150. godina utemeljenja družbe Kćeri Božje ljubavi Autor: kta/ika
Objavljeno: 21. 11. 2017 - 12:42

U sarajevskoj crkvi Kraljice Svete Krunice, euharistijskim slavljem, 21. studenoga na spomendan Prikazanja Djevice Marije proslavljena je 149. obljetnica utemeljenja Družbe Kćeri Božje ljubavi te svečano otvorena jubilarna 150. godina. Ovo je ujedno bila prigoda obilježiti i prvi radni dan sarajevskog Katoličkog školskog centra Sv. Josip koji je s radom počeo prije 24 godine.

Misu, u neobaroknom Vancaševu zdanju na Banjskom brijegu, predvodio je biskup mostarko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić u koncelebraciji s 11 svećenika. Na misnom slavlju je, uz brojne vjernike, sudjelovao i veliki broj učenika, redovnica i djelatnika KŠC-a.

Na početku, sve je nazočne pozdravio i uveo u misno slavlje, vlč. Ljubo Zelenika, vjeroučitelj i odgajatelj u KŠC-ovom internatu.

U prigodnoj homiliji biskup Perić osvrnuo se na životni put službenice Božje, s. Franziske Lechner, utemeljiteljice KBLJ kao i na samo djelovanje Družbe od osnutka do dana današnjeg.

„Časna utemeljiteljica s. Franziska Lechner nadjenula je ime svom čudesnom čedu - Kćeri Božje ljubavi i cijelu Družbu povjerila Božjoj providnosti, poput biblijskoga vjernika koji je rekao 'Bog proviđa'. Karizma, dar - 'ne shvaćaju toga svi nego oni samo kojima je dano'", podsjetio je mons. Perić na Isusove riječi.

„Svojevoljno djevičanstvo iz motiva Kraljevstva Nebeskoga Isus uopće ne obrazlaže. On jednostavno veli 'tko može shvatiti neka shvati'. Kada počneš to nekome tumačiti izgubit ćeš se i izgubit ćeš taj dar - presjajan i predragocjen dar. Dar radi služenja Crkvi i radi posluživanja ljubavi Božje svijetu. Umjesto da postaneš fizička majka pet kćeri, daje ti se privilegij da postaneš duhovna majka pet stotina kćeri - stostruko više, i to s progonstvima i da svaku možeš i zaposliti", istaknuo je biskup Perić između ostalog.

„Otvaramo ovu jubilarnu godinu u Sarajevu poklikom 'srca gore'. Hvalu dajemo Gospodinu Bogu našemu – zahvalimo mu za sve milosti od utemeljenja i zamolimo Presveto Trojstvo da nikada ne ponestane u sestra: u srcu ljubavi, u glavi mudrosti, u tijelu potrebna zdravlja, da žive, rade i rastu, i brojnim svjedočenjem na slavu Božju, na čast Crkve i na dobro Družbe i svega puka u ovoj zemlji", poručio je na kraju biskup Perić.

Misno slavlje, skladnim pjevanjem i sviranjem animirale su sestre KBLJ, a kod oltara su asistirali bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi