Vijesti - Oproštajna izložba slika fra Drage Vrhovca „Duhovne želje i poruke“

 

Oproštajna izložba slika fra Drage Vrhovca „Duhovne želje i poruke“

Oproštajna izložba slika fra Drage Vrhovca „Duhovne želje i poruke“ Autor: ika
Objavljeno: 10. 07. 2021 - 11:46

Fra Drago Vrhovac, samostanski i župski vikar kapucinskog samostana i župe Gospe od Pojišana u Splitu, postavio je u subotu 10. srpnja u prigodi nadolazećeg blagdana Gospe od Karmela, izložbu slika „Duhovne želje i poruke“ u prostorijama kapucinskog samostana.

„Ovu izložbu slika postavio sam u znak zahvalnosti za suradnju u mom pastoralnom i duhovnom djelovanju svim mojim župljanima Gospe od Pojišana i svoj braći i sestrama grada Splita i okolice kroz punih 15 godina moje svećeničke službe u Splitu. Izložba se sastoji od 52 slike rađene tehnikom pastele, a nastale su od siječnja do lipnja ove godine“, kazao je fra Drago, tužan što odlazi iz Splita na novu službu.

To je šesta fra Dragina izložba slika otkad je u Splitu. Prva izložba bila je prije 10 godina u prigodi proslave 100 godina od dolaska kapucina u Split. Potom izložba Križni put, koja se nalazi u Zagrebu, pa o liturgiji kroz godinu, prošle godine izložio je o svecima i anđelima, a u listopadu prošle godine o Gospinoj krunici i svecima.

Pored slika postavljena je i knjiga dojmova u koju su već brojni vjernici iznijeli svoje pozitivne dojmove o izložbi, zahvale Bogu na fra Dragi i zahvale autoru na poticaju za molitvu, ustrajnost i pouzdanje u Boga. Slike nisu za prodaju nego ih je fra Drago napravio za svoju dušu i da bi ljude ohrabrio u ovim izazovnim vremenima. Izložba će se moći pogledati do kraja srpnja svakoga dana od 8 do 12 i 17.30 do 20 sati.

Župa Gospe od Pojišana ima oko 7500-8000 vjernika. U kapucinskom samostanu djeluju tri kapucina: župnik i gvardijan fra Žarko Lučić, mladomisnik fra Josip Ćibarić i fra Drago Vrhovac. O. Vrhovac rođen je g. 1956. u Busovači u srednjoj Bosni, gdje je završio osnovnu školu, a kao kapucinski sjemeništarac srednju školu započeo je u Splitu i završio na zagrebačkoj Šalati. Nakon bogoslovnoga fakulteta u Zagrebu za svećenika je zaređen 1983., nakon čega je šest godina djelovao u Varaždinu, 16 godina u Zagrebu i od 2005., dakle već 15 godina, u Splitu. Na žalost svojih župljana i svih Splićana i Splićanki koji su ga rado sretali i dolazi po duhovno ohrabrenje, nakon Velike Gospe seli u Karlobag na novu službu. Već su mu spjevali i stih: „Karlobagu, sad je tebi blago, i tebe će obogatiti Drago!“

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi