Vijesti - Oproštaj župljana u Mandaljeni od Služavki Maloga Isusa

 

Oproštaj župljana u Mandaljeni od Služavki Maloga Isusa

Oproštaj župljana u Mandaljeni od Služavki Maloga Isusa Autor: ika
Objavljeno: 06. 10. 2019 - 20:21

Nakon 81 godinu predanog služenja redovnice Služavke Maloga Isusa oprostile su se u nedjelju 6. listopada od vjernika Župe sv. Marije Magdalene u Mandaljeni.

Brojni vjernici zajedno sa župnikom don Vilimom Petrovićem sa zahvalnošću su se oprostili od sestara. Župnik je istaknuo želju da ako ikada ponovno budu u mogućnosti neka se vrate na službu u Župu sv. Marije Magdalene u Mandaljeni. Vrhovna poglavarica s. Terezija Pervan također je zahvalila svima te izrazila žalost zbog odlaska.

Provincijalna uprava Družbe Sestara Služavki Maloga Isusa, Provincija sv. Josipa iz Splita, donijela je odluku o ukinuću redovničke zajednice u Zavodu Josipovac u Mandaljeni, Župe Dubrovačke. Zbog nedovoljnog broja sestra, nedostatka zvanja i starosti sestara u Provinciji, nije se pronašla zamjena za s. M. Brigitu Rojnicu koja je izabrana za provincijalnu savjetnicu, a preostale tri sestre zbog starije dobi nisu u stanju same nastaviti život i djelovanje u Zavodu Josipovac.

S. M. Brigita Rojnica vršila je službu predstojnice redovničke zajednice u Zavodu Josipovac i službu medicinske sestre u Centru za rehabilitaciju Josipovac, a zbog izbora za provincijalnu savjetnicu svoje će djelovanje nastaviti u provincijalnoj kući u Splitu. Ostale sestre bit će raspoređene po samostanima Provincije.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Odgoda susreta

Zbog pandemije koronavirusa COVID-19, svi planirani susreti odgađaju se do daljnjega.

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi