Vijesti - Omiški franjevci ugostili mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije

 

Omiški franjevci ugostili mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije

Omiški franjevci ugostili mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije Autor: ika
Objavljeno: 21. 07. 2021 - 11:10

Mladi Bjelovarsko-križevačke biskupije, zahvaljujući otvorenosti Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, drugu godinu zaredom sa svojim svećenicima ljetuju u Omišu.

Mlade su primili omiški franjevci predvođeni gvardijanom fra Nedjeljkom Šabićem. Uredili su dvorišnu staru samostansku kuću i dali ju mladima na raspolaganje.

Po tjedan dana, uz organizirane duhovne sadržaje, razmatranja, pjesmu i svakodnevnu misu, u Omišu ove godine ljetuju mladi iz Župe sv. Vida u Vrbovcu sa župnim vikarom Mihaelom Hertarićem, Župe sv. Ane u Križevcima sa župnikom Stjepanom Sovičekom, Župe sv. Barbare u Carevdaru sa župnikom Dominikom Jaićem i Župe sv. Petra iz Svetog Petra Orehovca i sv. Mihaela iz Miholca sa župnikom Krunoslavom Detićem.

„Svi smo mi fratri u samostanu oduševljeni mladima koji su kod nas, njihovom čestitošću, i njihovom suradnjom sa svećenicima koji su ih doveli. Ovo je divna mladost“, ističe domaćin fra Nedjeljko Šabić.

„Volio bih kada bi i drugi samostani na jadranskoj obali otvorili vrata našoj mladosti s kontinenta i primili ih u svoje prostore. Velika je stvar za svećenika čuti: ‚Ja sam sada prvi puta na moru.‘ A redovito to ovdje u Omišu slušamo. Samostana koji imaju praznih prostora po hrvatskoj obali itekako ima. Bez obzira na to o kojoj se provinciji radi. Samo se treba odvažiti i iskočiti iz svoga komoditeta. I ponuditi radost ovome svijetu, našoj djeci i mladima. Ovo što mi u Omišu činimo jest služba Božja, a ne biznis. Činiti ono što je drugima lijepo i dobro, što bi Krist drugima učinio. Ima tu i malo križa, komoditet nama franjevcima sada nije potpun, ali radost je mnogo veća i mnogo dulje ostaje“, naglašava fra Nedjeljko.

Zahvaljujući gradu Omišu, Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji, subraći franjevcima i narodu fra Nedjeljko je u manje od dvije godine obnovio staru samostansku kuću i dao je mladima na raspolaganje. Smještaj je za sve besplatan. Mladi si sami kuhaju i održavaju čistoću i red. Za geslo su ovogodišnjega duhovnog ljetovanja izabrali su geslo „Miljenicima svojim u snu On daje!“ (Ps 127, 2) pod kojim razmatraju o sv. Josipu u aktualnoj Godini sv. Josipa.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi