Vijesti - Održano 45. vijećanje redovničkih odgojiteljica i odgojitelja

 

Održano 45. vijećanje redovničkih odgojiteljica i odgojitelja

Održano 45. vijećanje redovničkih odgojiteljica i odgojitelja Autor: s. Marina
Objavljeno: 23. 04. 2016 - 23:03

Odgajatelji u formaciji

Svaka redovnička zajednica u Crkvi želi biti izvor gorljivih i radosnih zvanja u službi Gospodina i njegova naroda. Stoga je Povjerenstvo za početnu redovničku formaciju, pod pokroviteljstvom HKVRPP-a, i ove godine organiziralo stručni skup za redovnice i redovnike kojima je povjerena služba odgajanja u njihovom redovničkim Družbama. 

Ovogodišnje 45. Vijećanje redovničkih odgajateljica i odgajatelja iz Zajednica koje djeluju u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, održano je 22 i 23. travnja 2016, u Duhovnom centru „Karmel sv. Ilije“ u Buškom Blatu. Tema stručnog skupa bila je „Protagonisti i dinamike odgojnog procesa u početnoj formaciji mladih redovnika i redovnica“, a ciklus predavanja za četrdesetak odgajatelja je održao p. Mihály Szentmártoni, DI.

Predavač je iz riznice svoga bogatog znanja i stručnosti prezentirao i pojasnio navedenu tematiku kroz sljedeće sadržaje: Poznavanje kandidata/ica za posvećeni život; modeli i glavne teme odgoja (duhovno vodstvo); odgoj za vrednote i zrelost; protagonisti odgojnog procesa; redovnički život kao proces sazrijevanja do zrelog identiteta (izgradnja duhovnog čovjeka). Uz predavanja, odgajatelji su dijelili trenutke molitve, zajedništva i međusobne izmjene iskustava o odgojnom radu i praćenju mladih osoba. 

Vijećanje je bilo obogaćenje za sve sudionike i zacijelo će doprinijeti tome da ljepotu nasljedovanja Krista i života posvećenosti Gospodinu koji je sama Ljepota, Ljubav i Milosrđe prenose mladima s obnovljenom gorljivošću i kreativošću. 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja

Linkovi