Vijesti - Održano 45. vijećanje redovničkih odgojiteljica i odgojitelja

 

Održano 45. vijećanje redovničkih odgojiteljica i odgojitelja

Održano 45. vijećanje redovničkih odgojiteljica i odgojitelja Autor: s. Marina
Objavljeno: 23. 04. 2016 - 23:03

Odgajatelji u formaciji

Svaka redovnička zajednica u Crkvi želi biti izvor gorljivih i radosnih zvanja u službi Gospodina i njegova naroda. Stoga je Povjerenstvo za početnu redovničku formaciju, pod pokroviteljstvom HKVRPP-a, i ove godine organiziralo stručni skup za redovnice i redovnike kojima je povjerena služba odgajanja u njihovom redovničkim Družbama. 

Ovogodišnje 45. Vijećanje redovničkih odgajateljica i odgajatelja iz Zajednica koje djeluju u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, održano je 22 i 23. travnja 2016, u Duhovnom centru „Karmel sv. Ilije“ u Buškom Blatu. Tema stručnog skupa bila je „Protagonisti i dinamike odgojnog procesa u početnoj formaciji mladih redovnika i redovnica“, a ciklus predavanja za četrdesetak odgajatelja je održao p. Mihály Szentmártoni, DI.

Predavač je iz riznice svoga bogatog znanja i stručnosti prezentirao i pojasnio navedenu tematiku kroz sljedeće sadržaje: Poznavanje kandidata/ica za posvećeni život; modeli i glavne teme odgoja (duhovno vodstvo); odgoj za vrednote i zrelost; protagonisti odgojnog procesa; redovnički život kao proces sazrijevanja do zrelog identiteta (izgradnja duhovnog čovjeka). Uz predavanja, odgajatelji su dijelili trenutke molitve, zajedništva i međusobne izmjene iskustava o odgojnom radu i praćenju mladih osoba. 

Vijećanje je bilo obogaćenje za sve sudionike i zacijelo će doprinijeti tome da ljepotu nasljedovanja Krista i života posvećenosti Gospodinu koji je sama Ljepota, Ljubav i Milosrđe prenose mladima s obnovljenom gorljivošću i kreativošću. 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi