Vijesti - Održana Skupština Konferencije redovničkih ustanova Slovenije

 

Održana Skupština Konferencije redovničkih ustanova Slovenije

Održana Skupština Konferencije redovničkih ustanova Slovenije Objavljeno: 07. 05. 2018 - 10:03

U ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u Viču u Ljubljani u Antunovu domu kod otaca franjevaca održan je sastanak Slovenske biskupske konferencije i KORUS-a (Konferencije redovničkih ustanova Slovenije). Susretu je nazočila i s. Ana Marija Antolović, ASC, predsjednica Hrvatske redovničke konferencije.

Na početku je apostolski nuncija u Sloveniji, nadbiskup Juliusz Janusz pozdravio sve okupljene, a nakon njega nadbiskup ljubljanski Stanislav Zore kao predsjednik Biskupske konferencije Slovenije. U ime svih biskupa zahvalio za sav posao koji obavljaju redovnice i redovnici u Crkvi u Sloveniji, od one službe u vrtićima do službe u bolnicama. Također je zahvalio predsjedniku KORUS-u za sve što je učinio u svome mandatu.

Skup je potom pozdravila s. Ana Marija Antolović, predsjednica HRK, pohvalivši suradnju između dviju konferencija kao i pojedinih družbi koje su nam zajedničke svojom prisutnošću u obje države.

Nakon pozdrava nadbiskup Zore je izvijestio o susretu Ad limina slovenskih biskupa u Rimu sa papom Franjo, od 26. veljače do 3. ožujka 2018. Nadbiskupom je najprje izvijestio o razgovoru s papom Franjom koji je održan u bratskom i prijateljskom duhu. Razgovarali su o aktualnim temama u Crkvi: sekularizaciji, mladima, nedostatku zvanja, demografskim promjenama, svjetovnoj duhovnosti, načinima ulaska u svećeništvo i redovnički poziv, o nedovoljnoj moći Crkve za rad s mladima i o „napasti“ da se samo broje članovi.

Potom su svi sudionici kroz rad u skupinama promišljali o: obitelji, mladima, duhovnom pozivu i katehezi,

U nastavku je g. Franz M. Dolinar održao izlaganje o arhivima i brizi o njima.

Nakon svete mise u popodnevnom dijelu rada odvojeno su nastavili zasjedati KORUS i Biskupska konferencija. Plenum KORUS-a je izabrao dva nova člana Izvršnog odbora i novog predsjednika KORUS-a fra Marjana Čudna OFM. Susret je završen razgovorom o aktualnim temama redovništva u Sloveniji i molitvom.

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Škola za novakinje - ljetni semestar 2018/19.

Semestar započinje 7. veljače, a završava 2. svibnja 2019.

Susret sestara juniorki

Od 6. do 8. svibnja 2019. u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru (Zidine, Bosna i Hercegovina)

Vijećanje redovničkih odgojitelja

Od 16. do 18. svibnja 2019. u Ličkom Osiku

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Vijesti
Vijesti

Linkovi