Vijesti - Održana sjednica Vijeća udruge „Kruh sv. Ante” u Zagrebu

 

Održana sjednica Vijeća udruge „Kruh sv. Ante” u Zagrebu

Održana sjednica Vijeća udruge „Kruh sv. Ante” u Zagrebu Autor: ika
Objavljeno: 22. 10. 2021 - 20:45

Pod predsjedanjem fra Stipe Karajice, voditelja karitativne udruge Franjevaca Bosne Srebrene „Kruh sv. Ante“, podružnice u Hrvatskoj, u petak 22. listopada u Zagrebu je održana sjednica proširenog Vijeća Udruge.

Među ostalim točkama, na sjednici Vijeća je analizirano stanje nastalo zbog epidemije koronavirusa i potresa na području Zagreba, Petrinje, Gline, Siska, kao i drugih okolnih mjesta te je zaključeno da je humanitarna i karitativna misija i suradnja franjevaca, vodstva, članova, dobročinitelja i volontera organizacije/udruge „Kruh svetog Ante” u nastalim i ne baš jednostavnim okolnostima veoma intenzivna i dobra, što treba najviše zahvaliti Bogu, dobročiniteljima, volonterima i korisnicima na iskazanoj i prihvaćenoj međusobnoj suradnji i razumijevanju. 

Takav djelotvoran rad i aktivnosti „Kruha sv. Ante” nisu ozbiljnije uspjele poremetiti ni mjere i preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, tako da od svih angažiranih i uključenih u takav rad, nije bio nitko zdravstveno ni fizički ugrožen, kao ni nesmetan protok humanitarne pomoći iz inozemstva i tuzemstva. 

Jedan od zaključaka je također kako prikupljanje i podjela humanitarne pomoći nije i ne smije prestajati, jer su štete i potrebe na terenu zaista stvarne i velike, čak i povećane, tako da svakim danom ima sve više onih koji traže pomoć i kojima se u suradnji sa svećenicima, povjerenicima i volonterima na terenu nastoji pružiti pomoć, posebno u paketima osnovnih prehrambenih namirnica i obnovi obiteljskih kuća na potresom stradalim područjima. 

Prošireni članovi Vijeća su upoznati i s darovnim ugovorom i sporazumnim prijenosom i preuzimanjem osnivačkih i vlasničkih prava Franjevačkog samostana u Slavonskom Brodu nad ustanovom Zlatni cekin, poliklinika za rehabilitaciju djece i Cekinom, dječji vrtić u Slavonskom Brodu na „Kruh svetog Ante” u Zagrebu.  

Kako bi dosadašnji ustrojeni rad i aktivnost „Kruha sv. Ante” bili još organiziraniji i djelotvorniji na terenu, posebno u odabiru i obnovi obiteljskih kuća na Banovini, na sjednici su određeni i povjerenici za neka područja, kako u Hrvatskoj, tako i za inozemstvo. Povjerenici za Zagreb su: Ivan Marčeta, Ivan Zeba, Marijan Petrović i Anita Vranić, za Međimurje i Varaždin Mato Kljajić i Ivan Bošnjak, za Slavoniju fra Ilija Jerković i Jure Ždero, za Split i Zadar Marko Bjelobrk i Đani Kekić, za Dugo Selo i Kloštar Ivanić Ivan Ramljak i Marko Grgić, za Petrinju, Sisak i Sesvete Mario Zeko, Vinko Propadalo i Ivica Tolić, za Popovaču i Samobor Krunoslav Malekinušić, Vinko Jelušić i Mario Grgić, za Bosnu i Hercegovinu (Sarajevo) fra Petar Karajica, za Bavarsku (München) Ivo Marić i Ilija Pranjković i za Nizozemsku fra Mišo Sirovina i Marko Petrušić. Imenovano je i povjerenstvo za obnovu obiteljskih kuća stradalih u potresu koje čine Jozo Petrušić, Igor Bilobrk, Ivan Klarić, Ilija Lukić i fra Stipo Karajica. 

Na kraju sjednice Vijeća svi su jednodušno izrazili spremnost da će i dalje u skladu s mogućnostima i u suradnji s franjevcima preko „Kruha svetog Ante” pokušati animirati dosadašnje i iznaći druge prijatelje, poznanike i dobročinitelje da se uključe u skupljanje i pružanje pomoći potrebitima i ranjivim skupinama, kako duhovne, tako materijalne i financijske pomoći, izvijestio je InfopressKSA. 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi