Vijesti - Održan susret za kućne poglavarice družbe Kćeri Božje Ljubavi

 

Održan susret za kućne poglavarice družbe Kćeri Božje Ljubavi

Održan susret za kućne poglavarice družbe Kćeri Božje Ljubavi Autor: s. Ivana Margarin, FDC
Objavljeno: 01. 04. 2017 - 11:34

Apostolat slušanja

U Duhovnom centru u Granešini održan je proljetni susret za kućne poglavarice u družbi Kćeri Božje Ljubavi. Susret je započeo u petak, 31. ožujka 2017. u 16 sati molitvom za proglašenje blaženom Majke Franziske. Nakon što je pozdravila prisutne sestre, s. Gordana Igrec, provincijalna glavarica, održala je izlaganje na temu „Aktivno slušanje – temeljna osobina kvalitetne komunikacije“. Drugi dio popodneva bio je posvećen raznim aktualnostima u provinciji te mogućnosti pitanja i prijedloga sestara. Prvi dan seminara završen je molitvom Večernje, a potom pobožnošću „Križnog puta za kćeri trpeće Božje ljubavi“. 

U subotu, 1. travnja 2017. kao voditelji seminara pridružili su se p. Ilija Grgić, Misionar Krvi Kristove i s. Melita Petra Kraševac, Klanjateljica Krvi Kristove koji su temu „Apostolat slušanja“ proveli kroz tzv. metodu „Kruga“. Kroz tu metodu sestre su aktivno sudjelovale uvježbavajući sposobnost aktivnog slušanja kroz različite tematske cikluse. Vrhunac dana je bilo slušanje i blagovanje Riječi u svetoj misi koju je predslavio p. Ilija u samostanskoj kapeli. Susret je završio zajedničkim dijeljenjem dojmova i planovima za provođenje ovakvog načina rada i na drugim susretima u Provinciji.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi