Vijesti - Održan sastanak Povjerenstva HRK za početnu formaciju

 

Održan sastanak Povjerenstva HRK za početnu formaciju

Održan sastanak Povjerenstva HRK za početnu formaciju Autor: fra Krunoslav Kocijan, tajnik Povjerenstva HRK za početnu formaciju
Objavljeno: 05. 06. 2019 - 07:59

U srijedu, 5. lipnja 2019., u prostorima Duhovno-obrazovnog centra Marijin dvor u Lužnici održan je sastanak Povjerenstva za početnu formaciju Hrvatske redovničke konferencije, i to u punom sastavu. Voditeljica je s. Danijela Anić (ASC), a članovi su s. Benedikta Kunić (Sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog), s. Marina Mužinić (SMI), s. Ljubica Bosilj (FMM), p. Marijan Zubak (CPPS) i fra Krunoslav Kocijan (OFM).

Sudionici su se osvrnuli na događaje u proteklim mjesecima i razmijenili iskustva o njima. Završila je Novicijatska škola početkom svibnja o. g., a sudionice su provele studijsko-rekreativni dan u Sloveniji. Sestre juniorke su boravile u Duhovnom centru sv. Ilije u Buškom blatu i o susretu koji se ondje odvijao izvijestila je s. Benedikta Kunić. 

Razgovaralo se o 48. vijećanju redovničkih odgojitelja u Ličkom Osiku, i o velikom poslu koji nas još čeka s pripremom i realizacijom Škole za trajnu formaciju odgojitelja, voditelja i animatora zajednica. 

Članovi Povjerenstva osvrnuli su se na prijedlog Pravilnika povjerenstva Hrvatske redovničke konferencije i naveli neke dopune i pojašnjenja. 

Planirane su i aktivnosti za sljedeću godinu. 

Na kraju je domaćica s. Benedikta upoznala članove Povjerenstva s prostorima Duhovno-obrazovnog centra.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Odgoda susreta

Zbog pandemije koronavirusa COVID-19, svi planirani susreti odgađaju se do daljnjega.

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi