Vijesti - Održan 4. misijski dan u Lužnici

 

Održan 4. misijski dan u Lužnici

Održan 4. misijski dan u Lužnici Autor: ika
Objavljeno: 20. 09. 2015 - 22:10

Nije mi dovoljno ljubiti Boga ako ga i moj bližnji ne ljubi

U Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici u nedjelju 20. rujna održan je 4. misijski dan. Susret u organizaciji Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga iz Zagreba, organiziran je s ciljem susretanja članova i podupiratelja raznih ogranaka Vinkovske obitelji kako bi se bolje upoznali kroz zajedničku suradnju na području misijske djelatnosti. Osim toga, nakana je bila da se kroz molitvu, druženje i različite aktivnosti okupljene bolje upozna s radom sestara u misijama i skrene pozornost na njihove potrebe.

Geslo susreta bio je jedan od poznatijih citata sv. Vinka Paulskog: "Naš je poziv da idemo, ne u jednu župu, i ne samo u jednu biskupiju, nego po svoj zemlji; i što da činimo? Da ražarimo srca ljudska i oduševimo ih da čine ono što je činio Sin Božji … Nije mi dovoljno ljubiti Boga ako ga i moj bližnji ne ljubi."

Program je počeo misnim slavljem koje je predvodio vlč. Odilon-Gbenoukpo Singbo iz Benina, u suslavlju s preč. Milanom Mužinom, pulskim dekanom, koji je došao zajedno sa zborom iz svoje župe sv. Pavla u Puli. Misno slavlje glazbeno su animirali zbor župe sv. Pavla iz Pule i članovi Marijanske vinkovske mladeži iz Žepča. 

Nakon mise, u svečanoj dvorani dvorca č. M. Miroslava Bradica, vrhovna glavarica, održala je predstavljanje misijske djelatnosti družbe s naglaskom na misije u Južnoj Americi, Urugvaju, Paragvaju i Argentini, gdje je nedavno obavila vizitacije, ali i drugim krajevima. 

Uslijedilo je predstavljanje Vinkovske obitelji i misijske suradnje. S. Veronika Popić predstavila je nastojanja novoosnovanog Povjerenstva za suradnju Vinkovske obitelji, s ciljem što uspješnijeg koordiniranja raznih ogranaka Vinkovske obitelji, uočavanja konkretnih potreba i što efikasnijeg pružanja kako kratkoročne tako i dugoročne pomoći potrebitima, kroz edukaciju i slične projekte. Igor Pranjić, predsjednik nacionalne Udruge sv. Vinka Paulskog predstavio je djelovanje Udruge kroz razne projekte. Posebno je istaknuo skori početak djelovanja Škole znanja u Splitu, projekta kojim će se najpotrebitijima nastojati pružiti mogućnost školovanja i profesionalnog osposobljavanja. Jelena Beno, dopredsjednica Marijanske vinkovske mladeži, predstavila je djelatnosti tog ogranka Vinkovske obitelji. Tijekom susreta održan je i dobrotvorni sajam s prodajom kolača i sitnih ukrasnih predmeta koje su izradili članovi raznih Konferencija sv. Vinka. 

Nakon druženja kroz ples u dvorištu dvorca, uslijedile su radionice izrade krunica i glazbeno scenska tematska radionica. Detaljni prikaz temeljnih poruka karizme sv Vinka uprizoren je dramsko-scenskim prikazom "Sestrica Dolores" koji su pripremili članovi Marijanske vinkovske mladeži iz Zadra. 

Posljednji dio programa bili su glazbeni nastupi zborova i skupina. Nastupili su: Zbor župe sv. Pavla iz Pule, sestre milosrdnice i članovi Marijanske vinkovske mladeži iz Splitske provincije, Zbor mladih Luize Kozinović iz Žepča, koji su osim pjesme izveli i dijalog "Pohod sv. Vinka", Zbor kandidatica, postulantica i novakinja sestara milosrdnica, Marijanska vincencijanska mladina iz Slovenije i Zbor sestara milosrdnica iz Zagreba. 

Program je vodila s. Marinka Blatarić, voditeljica Povjerenstva za misijsku djelatnost Zagrebačke provincije.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. 10. 2020. OTKAZANO

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

Izborna skupština HRK

15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a).

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi