Vijesti - Obnova zavjeta kod osječkih kapucina

 

Obnova zavjeta kod osječkih kapucina

Obnova zavjeta kod osječkih kapucina Autor: ika
Objavljeno: 16. 04. 2018 - 11:30

Na večernjem euharistijskom slavlju u kapucinskoj crkvi Sv. Jakova u Osijeku 16. travnja svoje je doživotne (trajne) zavjete obnovilo tridesetak članova mjesnih bratstava Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) „Kapucini" i „Sv. Leopold Bogdan Mandić" iz istoimene osječke župe predvođeni ministrom Zdenkom Teklićem i ministricom Lucom Šuljug.

„S nama su vjernici koji su bili i jesu oduševljeni Franjinim putem, svečevim životom i franjevačkim duhovnim putom u slijeđenju Isusa i otkrivanju evanđeoskih vrjednota. Po uzoru na Franju i ovi 'trećoredci' u današnjemu svijetu nastoje i žive Kristovo evanđelje i toga se danas prisjećaju obnovom zavjeta", kazao je kapucin Dragutin Brezovec, duhovnik mjesnih bratstava, te na kraju propovijedi zaželio da „svi mi, uvijek tražimo Božju milost u težnji da i u nama zasja Božje svjetlo koje je u Isusu Kristu". Misu je predvodio Brezovec, suslavio vlč. Vladimir Mikrut, đakovačko-osječki svećenik u miru, dok je liturgijsko pjevanje vjernika na orguljama pratila s. Justina Lacković, iz Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice. Članstvo OFS (poznat kao Treći red sv. Franje) nastoji živjeti po pravilima i uzoru na svetoga Franju Asiškog ostajući u svjetovnom staležu. Datum obnove zavjeta, 16. travnja znakovit je za franjevački red jer je toga dana 1209. ili 1210. papa Inocent III. kanonski utemeljio Red manje braće, kako ga je sv. Franjo Asiški kasnije nazvao.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
59. Teološko-pastoralni tjedan

Proročka dimenzija kršćanina u životu Crkve i društva

Od 22. do 24. siječnja 2019. u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati, Zagreb

Konferencija za tisak HRK i euharistijsko slavlje u povodu Dana posvećenog života
  • Konferencija za tisak - 2. veljače 2019. u novom sjedištu Hrvatske redovničke konferencije (Slavoljuba Bulvana 4) u 10 sati.
  • Euharistijsko slavlje - 2. veljače 2019. u zagrebačkoj katedrali u 18 sati.
Škola za novakinje - ljetni semestar 2018/19.

Semestar započinje 5. veljače, a završava 2. svibnja 2019.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Vijesti
Vijesti

Linkovi