Vijesti - Obnova zavjeta kod osječkih kapucina

 

Obnova zavjeta kod osječkih kapucina

Obnova zavjeta kod osječkih kapucina Autor: ika
Objavljeno: 16. 04. 2018 - 11:30

Na večernjem euharistijskom slavlju u kapucinskoj crkvi Sv. Jakova u Osijeku 16. travnja svoje je doživotne (trajne) zavjete obnovilo tridesetak članova mjesnih bratstava Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) „Kapucini" i „Sv. Leopold Bogdan Mandić" iz istoimene osječke župe predvođeni ministrom Zdenkom Teklićem i ministricom Lucom Šuljug.

„S nama su vjernici koji su bili i jesu oduševljeni Franjinim putem, svečevim životom i franjevačkim duhovnim putom u slijeđenju Isusa i otkrivanju evanđeoskih vrjednota. Po uzoru na Franju i ovi 'trećoredci' u današnjemu svijetu nastoje i žive Kristovo evanđelje i toga se danas prisjećaju obnovom zavjeta", kazao je kapucin Dragutin Brezovec, duhovnik mjesnih bratstava, te na kraju propovijedi zaželio da „svi mi, uvijek tražimo Božju milost u težnji da i u nama zasja Božje svjetlo koje je u Isusu Kristu". Misu je predvodio Brezovec, suslavio vlč. Vladimir Mikrut, đakovačko-osječki svećenik u miru, dok je liturgijsko pjevanje vjernika na orguljama pratila s. Justina Lacković, iz Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice. Članstvo OFS (poznat kao Treći red sv. Franje) nastoji živjeti po pravilima i uzoru na svetoga Franju Asiškog ostajući u svjetovnom staležu. Datum obnove zavjeta, 16. travnja znakovit je za franjevački red jer je toga dana 1209. ili 1210. papa Inocent III. kanonski utemeljio Red manje braće, kako ga je sv. Franjo Asiški kasnije nazvao.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Škola za novakinje (ljetni semestar 2019./20.)

Semestar započinje 5. veljače, a završava 30. travnja 2020.

Korizmena molitva za duhovna zvanja

Subota, 29. veljače 2020. godine u samostanskoj crkvi sv. Franje Asiškog, na adresi Kaptol 9 (Opatovina) u Zagrebu

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica održat će se od 27. do 29. ožujka 2020. u Međugorju (Put Kovačici 14, hotel Lavanda). Teme susreta su: Odnos autoriteta i poslušnosti Vođenje kolokvija.

Korizmena duhovna obnova

29.ožujka 2020.  u 15.30 sati kod otaca isusovaca u Palmotićevoj. Voditelj: p. Nikola Stanković

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans

Linkovi