Vijesti - Obljetnica smrti brata Ivana Bonifacija Pavletića

 

Obljetnica smrti brata Ivana Bonifacija Pavletića

Obljetnica smrti brata Ivana Bonifacija Pavletića Autor: ika
Objavljeno: 04. 11. 2019 - 19:41

Kapelica Sv. Duha na Gojlu u ponedjeljak 4. studenoga, na 122. obljetnicu prijelaza u vječnost sluge Božjeg brata Ivana Bonifacija Pavletića, okupila je brojne vjernike koji svojim molitvama potiču da Bonifacije, primjerom uzorne vjernosti u služenju Evanđelju, postane blaženikom.

Misno slavlje predvodio je i u osobito bliskoj propovijedi lik Bonifacija približio župnik sisačke župe Pohoda BDM Ivan Grbešić, a koji je i sam svojim magistarskim radom obranjenim u Rimu promicatelj djela tog skromnog moslavačkog postolara, koji potvrđuje da je svaki čovjek pozvan na svetost.

Vlč. Grbešić u slikovitosti svojih riječi rekao je kako je mali Ivan već dječačkim koracima pod plaštem Marije koja mu je bila zaštitnica, odgojiteljica i tješiteljica hodao u ovu prelijepu, uz rodnu Zbjegovaču, kapelicu Sv. Duha. No, za snježnih vijavica hodao je i na zornice u 9 kilometara udaljenu, Mariji posvećenu, baroknu crkvu Gospe Snježne u Kutini. Preminuo je kao redovnik Družbe Sinova Bezgrešne u 33. godini života i, eto, misa i euharistijsko slavlje njemu posvećeno i nakon prijelaza u vječnost potvrđuje da Marija otvara vrata nebeska.

Propovjednik je poručio kako strpljivošću kojom je živio Bonifacije svatko kršćanskim životom treba biti blizak Mariji i uz plamsaj vjere brinuti da se njezina svjetlost ne ugasi. U molitvi koju je brat Bonifacije uputio baš Mariji moli milost prave poslušnosti u služenju braći novacima, svetu revnost, molio je Mariju za sve kršćane, obraćenje grešnika, nevjernike.

U domaćinskoj zahvali za trenutke svečane mise o. Mariano Passerini posebno je spomenuo kako su u rimskoj bolnici gdje je Bonifacije služio svi bolesnici htjeli da baš on bude uz njihov krevet. Naglasio je kako ih okuplja i ovdje u svom prvom duhovom svetištu na Gojlu i ohrabruje za život.

Misnom slavlju na Gojlu Družba Sinova Bezgrešne iz Italije bila je zastupljena s bratom Ruggerom Valentinijem i o. Francom Sartorijem.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Odgoda susreta

Zbog pandemije koronavirusa COVID-19, svi planirani susreti odgađaju se do daljnjega.

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi