Vijesti - Objavljene glazbeno-poetske meditacije fra Šimuna Šite Ćorića

 

Objavljene glazbeno-poetske meditacije fra Šimuna Šite Ćorića

Objavljene glazbeno-poetske meditacije fra Šimuna Šite Ćorića Autor: ika
Objavljeno: 24. 12. 2020 - 16:51

Uz rad na psihološko-teološkim knjigama o ljudskim manama i vrlinama istaknuti književnik i kantautor, psiholog i teolog franjevac Šimun Šito Ćorić napisao je i skladao novi niz pjesama koje su upravo objavljene na nosaču zvuka »Vremena ova sad su druga«, u izdanju Glasa Koncila.

Riječ je o deset glazbeno-poetskih meditacija u obliku skladba za koje je autor inspiraciju pronašao u aktualnim međuljudskim i društvenim događanjima u društvu i Crkvi. Skladbama, podjednako bogatim društvenim kritikama i odgojnim poukama, fra Šito pronosi poruku o zdravim međuljudskim odnosima u aktualnim društvenim (ne)prilikama.

Pune optimizma, domoljublja i vjere, fra Šitine pjesme predstavljaju bogatu riznicu kršćanske nade kojima je čovjekovoj, često tužnoj i tjeskobnoj svakodnevici, uvijek i svagdje moguće donijeti nadu, radost i svjetlo.

Čvrsto odlučimo biti veseliji nego obično! To ne znači zatvarati oči pred stvarnošću, ne vidjeti teškoće ili odbijati priznati da postoje i tamne strane našega života. Radost jača naše samopoštovanje i samopouzdanje, daje tjelesnu i duhovnu energiju, čini život kreativnijim i ljepšim, a to se onda prenosi i na druge, poručio je fra Šimun Šito Ćorić u prigodi objavljivanja nosača zvuka „Vremena ova sad su druga“.

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Božić, 2020.
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi