Vijesti - Obilježen dana preminuća službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić

 

Obilježen dana preminuća službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić

Obilježen dana preminuća službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić Objavljeno: 29. 09. 2014 - 22:35
Sestre Presvetog Srca Isusova u Rijeci obilježile su 29. rujna dan preminuća utemeljiteljice Družbe, službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić. Euharistijsko slavlje u dvorištu samostana na Pomeriju predvodio je krčki biskup Valter Župan, kojega je na početku pozdravila vrhovna glavarica s. Nives Stubičar.

Biskup je o utemeljiteljici Družbe Presvetog Srca Isusova govorio kao o velikoj dobročiniteljici koja je uvidjevši društvene prilike prepoznala svoj životni poziv. Uspostavila je sklad rada i molitve i poput sv. Ivana Bosca posvetila se radu s djecom i mladima, rekao je biskup Župan. Takve potrebe postoje i danas i ta zadaća je još zahtjevnija i teža jer traži više gorljivosti, poručio je biskup. Upozorio je kako se među svećenicima, redovnicima i redovnicama primjećuje apatija i klonulost. Još prije II. svjetskog rata sv. Maksimilijan Kolbe upozoravao je da se širi pogubna stvarnost koja se naziva indiferizam, rekao je propovjednik, dodavši kako je strah u velikom srodstvu vezan uz bezvoljnost i apatiju.

Hrabrosti i vjere nema bez Božjeg duha koji se dobiva molitvom i čitanjem Božje riječi koja nas podsjeća da smo loze koje trebaju roditi. Zato moramo što čvršće biti povezani s Isusom koji je rekao: Ja sam trs, a vi loze (Iv 15, 5). Od te povezanosti dolazi nadahnuće i snaga, rekao je biskup Župan te ohrabrio sestre u daljem radu s djecom i mladima.

Na misi su sudjelovala djeca Dječjeg vrtića "Nazaret" kojeg vode sestre Presvetog Srca Isuova, kao i učenice Učeničkog doma koji se nalazi u okviru samostana na Pomeriju. Trodnevnu duhovnu pripravu od petka 26. do nedjelje 28. rujna predvodio je svećenik Zadarske nadbiskupije don Damir Šehić. Vjernici su tih dana mogli pogledati dokumentarni film "Riječka Majka - Marija Krucifiksa Kozulić" te posjetiti spomen-sobu preminuća službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Novicijatska škola

Predavanja ljetnog semestra započinju u utorak, 2. ožujka 2021. godine u 15.00 sati.

Korizmena duhovna obnova

U nedjelju, 21. ožujka 2021. u Crkvi sv. Antuna - Sv. Duh 31 u 15.30 sati.

Izdavaštvo

Vijesti 4 (2020)
Vijesti 4 (2020)
Umijeće traženja Božjega Lica
Umijeće traženja Božjega Lica
Posvećeni život 39-41 (2017-2019)
Posvećeni život 39-41 (2017-2019)
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi