Vijesti - O. Niko Bilić imenovan rektorom kolegija Družbe Isusove

 

O. Niko Bilić imenovan rektorom kolegija Družbe Isusove

O. Niko Bilić imenovan rektorom kolegija Družbe Isusove Autor: ika
Objavljeno: 23. 02. 2016 - 23:48

Provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Ante Tustonjić pročitao je 23. veljače pred okupljenom jordanovačkom zajednicom pismo isusovačkoga generala Adolfa Nicolasa kojim imenuje o. Niku Bilića za rektora kolegija na zagrebačkom Jordanovcu.

O. Niko Bilić doktorirao je na Sveučilištu Franje Leopolda u Innsbrucku 2006. na temu "Jeruzalem i narodi u posljednjim poglavljima proroka Zaharije". Autor je nekoliko knjiga iz biblijske teologije i niza popularnih članaka, suradnik na radiju i televiziji s religijskim temama. Nastavnik je na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove od 1997. na religijskim znanostima i dugogodišnji suradnik na Obiteljskoj školi Filozofsko-teološkoga instituta. Predaje na Teološkom studiju FTI, Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Teološkom fakultetu Matija Vlačić Ilirik TFMVI i pri Hrvatskoj konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica, a sudjeluje i u radu Centra za poslovnu etiku na FFDI. Od 2007. redoviti je propovjednik u Nacionalnom svetištu Majke Božje u Mariji Bistrici. U okviru programa cjeloživotnoga obrazovanja FFDI-a daje duhovne vježbe i vodi tečajeve iz biblijske duhovnosti, objavljeno je na mrežnim stranicama Družbe Isusove.

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Tisućljeće rapskoga...
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi