Vijesti - Nuncij D’Errico predvodio vazmeno bdjenje kod sestara klarisa

 

Nuncij D’Errico predvodio vazmeno bdjenje kod sestara klarisa

Objavljeno: 19. 04. 2014 - 11:17

Apostolski nuncij u RH nadbiskup Alessandro D'Errico predvodio je na Veliku subotu vazmeno bdjenje u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina u sklopu samostana Siromašnih sestara svete Klare, klauzurnih klarisa. Nuncija su dočekali fra Željko Klarić, OFM Conv, i fra Milan Gelo, OFM Conv.

U dijelu homilije nuncij je podsjetio na Isusove riječi "vi ste svjetlo svijeta". Kao što je Isusa poslao Otac, tako i nas Isus šalje. Uistinu, svaki je krštenik poslan pronositi svijetom Svjetlo, svjetlo evanđelja. To je zaključak Evanđelja. Idite, izađite… idite i naviještajte radosnu vijest… idite i nosite svjetlo svijetu. Sveti Otac to često ponavlja: svi moraju biti svjedoci uskrsnuća, stoga su svi vjernici pozvani biti svjetlo, pa makar oko nas ima i korupcije i tame. Moramo osjetiti da nas Bog voli. A ako smo voljeni i mi moramo sve voljeti, ne gledajući je li nam tko prijatelj ili neprijatelj. Treba ići onima kojima je potrebna naša ljubav, onima najudaljenijima, siromašnima, onima koji su se udaljili od vjere, rekao je nuncij. Na završetku liturgijskog slavlja, podijelio je apostolski blagoslov. Nakon svečane liturgije, apostolski nuncij susreo se s klarisama. U samostanu je pozdravio i upoznao 17 redovnica među kojima i najstariju sestru koja ima 103 godine. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Novi ciklus nastave studija Teologije posvećenog života u Zagrebu

U petak, 18. listopada u 16.30 sati započinje novi, četvrti, ciklus predavanja studija Teologije posvećenog života na adresi: Duhovni centar sv. Ivana od Križa, Česmičkoga 1, 10000 Zagreb.

Dani crkvene glazbe 2019. - Instrumentalna glazba u liturgiji

18. i 19. listopada 2019. na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja

Linkovi