Vijesti - Nuncij D’Errico predvodio vazmeno bdjenje kod sestara klarisa

 

Nuncij D’Errico predvodio vazmeno bdjenje kod sestara klarisa

Objavljeno: 19. 04. 2014 - 11:17

Apostolski nuncij u RH nadbiskup Alessandro D'Errico predvodio je na Veliku subotu vazmeno bdjenje u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina u sklopu samostana Siromašnih sestara svete Klare, klauzurnih klarisa. Nuncija su dočekali fra Željko Klarić, OFM Conv, i fra Milan Gelo, OFM Conv.

U dijelu homilije nuncij je podsjetio na Isusove riječi "vi ste svjetlo svijeta". Kao što je Isusa poslao Otac, tako i nas Isus šalje. Uistinu, svaki je krštenik poslan pronositi svijetom Svjetlo, svjetlo evanđelja. To je zaključak Evanđelja. Idite, izađite… idite i naviještajte radosnu vijest… idite i nosite svjetlo svijetu. Sveti Otac to često ponavlja: svi moraju biti svjedoci uskrsnuća, stoga su svi vjernici pozvani biti svjetlo, pa makar oko nas ima i korupcije i tame. Moramo osjetiti da nas Bog voli. A ako smo voljeni i mi moramo sve voljeti, ne gledajući je li nam tko prijatelj ili neprijatelj. Treba ići onima kojima je potrebna naša ljubav, onima najudaljenijima, siromašnima, onima koji su se udaljili od vjere, rekao je nuncij. Na završetku liturgijskog slavlja, podijelio je apostolski blagoslov. Nakon svečane liturgije, apostolski nuncij susreo se s klarisama. U samostanu je pozdravio i upoznao 17 redovnica među kojima i najstariju sestru koja ima 103 godine. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi