Vijesti - Nuncij Lingua posjetio Baziliku Srca Isusova

 

Nuncij Lingua posjetio Baziliku Srca Isusova

Nuncij Lingua posjetio Baziliku Srca Isusova Autor: ika
Objavljeno: 08. 05. 2020 - 15:24

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua posjetio je u petak, 8. svibnja Baziliku Srca Isusova u Zagrebu i isusovačku redovničku zajednicu u Palmotićevoj ulici, u pratnji savjetnika mons. Janusza Stanislawa Blachowiaka.

Provincijal o. Dalibor Renić, superior o. Stipo Balatinac i župnik o. Ivan Matić upoznali su nuncija sa štetama koje su nastale u potresu 22. ožujka, kada se srušio velik dio stropa Bazilike, te s nastojanjima oko obnove.

Istaknuli su da je izuzetno važna obnova žive Crkve koja se okuplja u okrilju Bazilike i isusovačkog samostana. Upoznali su nuncija s činjenicama da je Bazilika najaktivnije pastoralno središte u centru Zagreba, u okrilju kojega djeluju brojne katoličke laičke udruge, apostolat mladeži, socijalni i karitativni rad, molitvene zajednice i župna kateheza. Bazilika je najpoznatija kao velika ispovjedaonica Zagreba i okolice. Sve to u uvjetima građevinske obnove i protuepidemijskih mjera treba nastaviti.

Nuncij je obišao i Dvoranu Srca Isusova u dvorištu Bazilike, gdje se, nakon ublažavanja protuepidemijskih mjera, mise i ispovijedi održavaju po redovitom rasporedu. Ujedno je najavio da će rado predvoditi svečanu misu na svetkovinu Srca Isusova 19. lipnja.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Odgoda susreta

Zbog pandemije koronavirusa COVID-19, svi planirani susreti odgađaju se do daljnjega.

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi