Vijesti - Nuncij D’Errico pohodio hvarske benediktinke

 

Nuncij D’Errico pohodio hvarske benediktinke

Nuncij D’Errico pohodio hvarske benediktinke Autor: ika
Objavljeno: 09. 05. 2015 - 23:21

Apostolski nuncij u RH nadbiskup Alessandro D'Errico, koji se od 8. do 10. svibnja nalazi u župi sv. Stjepana I., pape i mučenika u Hvaru, pohodio je u subotu 9. svibnja samostan benediktinki.

Nuncija D'Errica zajedno s hvarskim biskupom Slobodanom Štambukom i katedralnim župnikom Milijem Plenkovićem dočekala je časna Majka s. Ana Vukas, izrazivši radost zbog nuncijeva pohoda tom hvarskom samostanu. "Došao sam donijeti vam posebni papinski blagoslov. Računam na vaše molitve. Želim vas podsjetiti da papa Franjo računa posebno s kontemplativnim redovima kao što je i vaš", rekao je na početku susreta nuncij D'Errico. Poručio je benediktinkama da papa Franjo nastoji voditi Crkvu prema jednostavnosti Evanđelja i dinamizmu svjedočenja. "Imamo Papu koji je pun Duha Svetoga, Papu koji donosi veliki dinamizam Crkvi o čemu ću govoriti u propovijedi na proslavi sv. Prošpera. Trebamo obnavljati našu pobožnost. Petar naših dana koji je glava apostola, ima poslanje utvrditi nas u vjeri", rekao je nuncij redovnicama te pritom iskazao zanimanje za život hvarskih benediktinki. Časna Majka s. Ana Vukas ukratko je upoznala nuncija sa životom i poslanjem hvarskih benediktinki kojih je trenutačno u samostanu devet. Istaknula je da su redovnice hvarskog samostana kao benediktinski red više usmjerene na liturgiju. Posebno je izdvojila da se redovnice u samostanu bave ručnom izradom čipki od agave, po čemu su poznate u cijelome svijetu. Podsjetila je da je čipka od agave kulturno dobro pod zaštitom UNESCO-a. Na kraju susreta koji je protekao u ugodnu ozračju, s. Vukas darovala je nunciju D'Erricu čipku od agave s motivom križa. U zahvalnoj riječi nuncij je obećao redovnicama svoju povezanost s njima u molitvi.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Korizmena molitva za duhovna zvanja

Subota, 29. veljače 2020. godine u samostanskoj crkvi sv. Franje Asiškog, na adresi Kaptol 9 (Opatovina) u Zagrebu

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica održat će se od 27. do 29. ožujka 2020. u Međugorju (Put Kovačici 14, hotel Lavanda). Teme susreta su: Odnos autoriteta i poslušnosti Vođenje kolokvija.

Korizmena duhovna obnova

29. ožujka 2020. u 15.30 sati kod otaca isusovaca u Palmotićevoj. Voditelj: p. Nikola Stanković

Susret za sestre juniorke

Susret za sestre juniorke održat će se od petka 17. do nedjelje 19. travnja 2020. u Buškom Blatu.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans

Linkovi