Vijesti - Novo vodstvo Hrvatske salezijanske provincije

 

Novo vodstvo Hrvatske salezijanske provincije

Novo vodstvo Hrvatske salezijanske provincije Autor: donbosco.hr
Objavljeno: 11. 05. 2015 - 15:32

Održana prva sjednica novog Provincijalnog vijeća

Vrhovni poglavar Salezijanske družbe, Don Ángel Fernández Artime, imenovao je 31. ožujka novo Provincijalno vijeće Hrvatske salezijanske provincije za trogodište 2015. - 2018. godine. Članovi novog vijeća su: don Pejo Orkić provincijal, don Milan Ivančević, provincijalov vikar, don Tihomir Šutalo, provincijalni ekonom, don Mladen Delić, član vijeća, don Dragutin Detić, član vijeća, don Mihovil Kurkut, član vijeća i don Stjepan Bolkovac, tajnik provincije.

Novo Provincijalno vijeće održalo je svoju prvu sjednicu 11. svibnja 2015. u sjedištu Provincije u Omiškoj 8 na zagrebačkoj Knežiji. Sjednica je započela zazivom Duha Svetoga nakon koje je provincijal izrazio dobrodošlicu svim članovima i zaželio da budu otvoreni Duhu Svetom kako bi prepoznali potrebe braće u Provinciji, potrebe Crkve i društva, potrebe mladih osobito onih na rubu društva te kako bi, u duhu svetog Ivana Bosca, svoga osnivača i utemeljitelja, dali prijeko potreban doprinos u promišljanju, animiranju i upravljanju Provincije.

Zamolio ih je da mu kao savjetnici budu potpora i pomoć u rješavanju problema, a osobito u planiranju i promicanju salezijanske karizme u Hrvatskoj.

Don Pejo je vijećnicima podnio izviješće za prvo trogodište i zahvalio Bogu koji ga je smatrao dostojnim ove odgovorne i uzvišene službe. Zahvalio je također bivšem vrhovnom poglavaru don Pascualu Chávezu Villanuevi na ukazanom povjerenju i imenovanju provincijalom Hrvatske salezijanske provincije, svetog Ivana Bosca sa sjedištem u Zagrebu za šestogodišnje razdoblje 2012. - 2018. godine.

Vijećnicima koji su do sada svojim služenjem animirali povjerena područja života i rada u provinciji, zahvalio je na otvorenosti, spremnosti i suradnji ispričavši se za trenutke kada nije ispunjavao njihova očekivanja. Nove vijećnike zamolio je za strpljivost, suradnju i da budu podrška ponajprije molitvom, a potom savjetom i dobronamjernom kritikom.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi