Vijesti - Novo izdanje knjige „Povijest jedne duše“

 

Novo izdanje knjige „Povijest jedne duše“

Novo izdanje knjige „Povijest jedne duše“ Autor: ika
Objavljeno: 31. 08. 2021 - 11:17

Jedanaesto izdanje knjige „Povijest jedne duše“, koja se u svijetu smatra najčitanijom knjigom nakon Biblije, objavljeno je u izdanju Glasa Koncila.

Prvi put knjiga je objavljena 1898. godine, samo godinu dana poslije Terezijine smrti, nakon čega je sveta Terezija od Djeteta Isusa postala jedna od najpoznatijih i najvoljenijih svetica.

Autobiografski rukopisi sastoje se od tri dijela koji se razlikuju po vremenu postanka i namjeni: svaki je zamišljen na drugi način i upućen je drugoj osobi. Prvi dio rukopisa (A) u kojem Terezija od 1895. do 1896. opisuje uspomene iz ranoga djetinjstva i života u obitelji nastao je na zamolbu priorice majke Agneze. Drugi dio rukopisa (B) nastao je 1896. na poticaj njezine sestre i krsne kume s. Marije od Presvetoga Srca, koja je željela upoznati njezin duhovni život, njezin „mali put predanja i ljubavi“. Posljednji rukopis (C) iz 1897. namijenjen je majci Mariji od sv. Alojzija Gonzage, koja je bila priorica u vrijeme njezina ulaska u samostan, kao i u vrijeme njezine smrti. Ona je željela imati Terezijine uspomene iz redovničkoga života kojih u prvim rukopisima nema.

S obzirom na zauzeto proučavanje Terezijine duhovnosti, a posebno njezinih autobiografskih rukopisa, knjiga je popraćena oznakama Terezijinih izvornih listova odnosno stranica, što je vidljivo na rubovima stranica.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi