Vijesti - Novi franjevački provincijal posjetio požeškoga biskupa

 

Novi franjevački provincijal posjetio požeškoga biskupa

Novi franjevački provincijal posjetio požeškoga biskupa Autor: ika
Objavljeno: 25. 06. 2020 - 16:29

U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je 25. lipnja fra Milana Krištu, nedavno izabranog provincijala Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu.

Premda mu je već čestitao na izboru minule nedjelje kad je kao župnik Župe Duha Svetoga u Požegi sudjelovao na slavlju svete potvrde u Požeškom Brestovcu, biskup je izrazio radost što je za časnu službu provincijala izabran franjevac rodom i službom iz Požeške biskupije, te mu je uputio najbolje želje i obećao trajnu molitvenu potporu u njegovu novom i odgovornom poslanju. Zahvalio je provincijalu na dosadašnjem doprinosu koji je dao u Požeškoj biskupiji kao gvardijan i župnik u Požegi te u službi povjerenika za Bogu posvećene osobe. 

Razgovarali su o više pitanja povezanih sa službom provincijala, te razmotrili nekoliko tema iz djelovanja franjevaca zagrebačke provincije u Požeškoj biskupiji, među ostalim i s obzirom na njihovu ugrađenost u mjesnu Crkvu, duhovnost sestara klarisa u Požegi te prisutnost u Katoličkoj osnovnoj školi i Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici. Dotaknuli su se i pitanja župa u kojima djeluje pojedinačni franjevački svećenici te potrebe da oni žive u zajednici. Razgovarali su i o novom svećeničkom rasporedu u župama, koji će nakon kapitula idućeg mjeseca srpnja obuhvatiti i franjevačku braću na službi u Požeškoj biskupiji.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi