Vijesti - Novi đakoni Hrvatske salezijanske provincije

 

Novi đakoni Hrvatske salezijanske provincije

Novi đakoni Hrvatske salezijanske provincije Autor: http://donbosco.hr
Objavljeno: 13. 06. 2015 - 22:30

Pozvani ste biti svjedoci i nositelji Božje ljubavi mladima, nosioci vjere, nade i ljubavi onima koje susrećete.

U subotu 13. lipnja 2015. u bazilici Marije Pomoćnice u Torinu Hrvatska salezijanska provincija sv. Ivana Bosca postala je bogatija za dvojicu novih đakona. Polaganjem ruku i posvetnom molitvom, mons. Cesare Nosiglia, torinskog nadbiskupa, zaređeni su don David Leskovar SDB, rodom iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Pregrade te Branko Bendra SDB, rodom iz župe sv. Brcka u Brckovljanima.

Uz dvojicu hrvatskih đakona, zaređeno je drugih 14 mladih salezijanaca iz Italije, Malte i Bjelorusije. Uz mnoštvo subraće iz Hrvatske koji su koncelebrirali, u svečanom misnom slavlju sudjelovali su hrvatski provincijal don Pejo Orkić te provincijalni vikar i povjerenik za odgoj don Milan Ivančević.

Nadbiskup je ređenicima istaknuo važnost služenja koje je glavna karakteristika đakonske službe. Ova godina je i 200 – obljetnica don Boscova rođenja te je nadbiskup pozvao mlade ređenike da po primjeru sv. Ivana Bosca nasljeduju Krista služeći mu u siromašnim mladima. “Pozvani ste biti svjedoci i nositelji Božje ljubavi mladima, nosioci vjere, nade i ljubavi onima koje susrećete” – rekao im je nadbiskup.

Istaknuo im je i vjernost duhu molitve u obdržavanju službe časova: “Ne možemo biti Isusovi apostoli ako zaboravimo da smo prije svega učenici. Apostolat svakog kršćanina, pa tako i đakona, svoj izvor može imatu samo u prisnom i prijateljskom odnosu s Gospodinom”.

Nadbiskup je pozvao prisutne mlade da primjer mladih ređenika bude i njima nadahuće i poticaj u traženju Božje volje u njihovu životu te da ukoliko ih Gospodin poziva da se ne boje velikodušno odgovoritu mu i tako slijediti Krista služeći Crkvi i narodu Božjem.

Molimo Gospodina neka izlije obilje svog blagoslova na naše đakone i neka ih zagovor Blažene Djevice Marije i svetog Ivana Bosca čuva i prati u njihovom služenju.

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Dan Zagrebačke provincije...
Slijedeći članak:
Dan posvećenog života u...
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi