Vijesti - Nova generalna uprava Reda franjevaca konventualaca

 

Nova generalna uprava Reda franjevaca konventualaca

Nova generalna uprava Reda franjevaca konventualaca Objavljeno: 30. 01. 2013 - 22:29

U nastavku rada Generalnog kapitula Reda franjevaca konventualca koji se održava u Asizu, dana 30. siječnja 2013. godine izabrana je nova generalna uprava Reda ili generalni definitorij. Za generalnog vikara izabran je fra Jerzy Norel koji dolazi iz Poljske provincije svetoga Maksimilijana, za generalnog tajnika izabran je fra Vincenzo Marcoli iz Padovanske provincije svetoga Antuna, potom su birani generalni asistenti za pojedina područja. Fra Jacek Ciupiński generalni asistent za Istočnu Europu, fra Tadeusz Świątkowski generalni asistent za Afriku, fra Jude Winkler generalni asistent za Sjevernu Ameriku, Englesku i Irsku, fra Jorge Rolando Fernández generalni asistent za Latinsku Ameriku, fra Benedetto Baek generalni asistent za Aziju i Australiju, fra Joaquín Ángel Agesta Cuevas generalni asistent za Mediteran te fra Miljenko Hontić generalni asistent za Srednju Europu.

Fra Miljenko Hontić član je Hrvatske provincije svetoga Jeronima franjevaca konventualaca, rođen je 1965. godine u Molvama, svečane zavjete položio je 1990. godine u Zagrebu, a za svećenika je zaređen 14. lipnja 1990. godine. U Provinciji je obavljao brojne i odgovorne službe. Prošli generalni kapitul izabrao ga je prvi put za Generalnog asistenta Srednjo-europskog cetusa Reda, a dana 30. siječnja 2013. godine ponovno je izabran na ovu tešku i odgovornu službu i to na mandat od šest godina.

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi