Vijesti - Nakon više od pet desetljeća mladomisničko slavlje salezijanca na zagrebačkoj Knežiji

 

Nakon više od pet desetljeća mladomisničko slavlje salezijanca na zagrebačkoj Knežiji

Nakon više od pet desetljeća mladomisničko slavlje salezijanca na zagrebačkoj Knežiji Autor: ika
Objavljeno: 10. 07. 2021 - 11:45

Salezijanac don Marijan Zovak proslavio je 10. srpnja mladu misu u Župi Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji - prvi puta nakon 53 godine.

 

Don Marijana zajedno s don Tomislavom Lukačem za svećenike je 26. lipnja zaredio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško. Salezijanci, don Marijanovi roditelji, njegove dvije sestre s obiteljima, brojna rodbina, prijatelji, mladi i članovi Salezijanske obitelji okupili su se na svečanom mladomisničkom slavlju kako bi zajedno s don Marijanom zahvalili dragom Bogu na toj velikoj milosti.

Na ulasku u crkvu mladomisnikov otac Marijan i majka Kata dali su blagoslov svome sinu. Propovijedao je vlč. Florijan Kvetek, don Marijanov ujak. Mladomisnik je odabrao Ivanovo evanđelje koje opisuje Isusovo ukazanje kod Tiberijadskog jezera i podjeljivanje prvenstva Petru.

„Življenje svećeničkog poziva prožeto je određenom napetošću između uzvišenog Božjeg poziva na pastoralnu službu Crkvi i čovjekove ograničene naravi. Iskustvo je to nadasve ljudske slabosti i Božje milosti. Poziv je to da se iz svoje osobne ograničenosti vinemo prema svetosti“, rekao je vlč. Kvetek.

Govorio je o Isusovu propitivanju Petrove ljubavi. „Važnije od savršene ljubavi je ono što Petar ima i što može dati. To je ono što samo Bog može ostvariti do kraja.“ Vlč. Kvetek dodao je: „Ta Petrova mala zaplašena ljubav postat će čudom Božjim stijena Petrove vjere, ljubavi i prijateljstva na kojoj će Gospodin graditi Crkvu, koju ni vrata paklena neće nadvladati.“

Vlč. Kvetek propovijed je zaključio riječima: „Neka te Blažena Djevica Marija Pomoćnica kršćana čvrsto vodi tom stazom malenosti na kojoj jedino možeš računati na prisutnost Uskrslog uz sebe. Slabost prepuštena Bogu postaje jakost, postaje neuništiva snaga. Jedino kada poput Petra otkrijemo da smo ništa onda možemo postati milošću Božjom svima sve.“

Mladomisnik je na kraju misnog slavlja zahvalio Gospodinu koji ga je pozvao, Mariji koja je bila ta koja ga je u molitvi, preko braće i mladih ohrabrila da nastavi dalje. Zahvalio je obitelji, salezijanskoj obitelji i mladima i svima koji su bili uz njega. Don Marijan je svima obećao svoju molitvu i zamolio je okupljene da nastave moliti za njega i svu njegovu braću i svećenike.

Nakon mise don Marijan je podijelio mladomisnički blagoslov. Prisutni su se okrijepili na dvorištu i ostali u radosnom druženju. Kasnije su se obitelj, rodbina i salezijanci okupili za obiteljskim stolom gdje su u zajedništvu i s pjesmom proslavili taj radostan dan.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi