Vijesti - Nakladnička kuća Salesiana predstavila novi način i prostor rada

 

Nakladnička kuća Salesiana predstavila novi način i prostor rada

Nakladnička kuća Salesiana predstavila novi način i prostor rada Autor: ika
Objavljeno: 16. 09. 2021 - 00:56

Nakladnička kuća Salesiana predstavila je u četvrtak, 16. rujna, navečer u dvorištu župe Marije Pomoćnice na Knežiji u Zagrebu, gdje im je i sjedište, svoj novi projekt načina rada kojeg je do zadnjeg trenutka izdavač skrivao u javnosti pod egidom „Nešto novo. I točka”.

Okrećemo novu stranicu i započinjemo novi pravac u svome djelovanju, poručuju iz salezijanske izdavačke kuće čiji direktor don Mihovil Kurkut pojašnjava da su odlučili proširiti svoj način i prostor rada – ‘rebrendirati’ se.

„Ove večeri otvorili smo novu stranicu u komunikaciji, u prisutnosti u Crkvi, u medijima i u odnosu s ljudima. Mi ne bismo htjeli više samo biti izdavač knjiga, nego bismo htjeli biti i oni koji idu u susret ljudima, tamo gdje oni jesu, u župama, u školama, na ulici i drugdje. Zato nudimo i neke događaje i zato ćemo nuditi neke specijalne projekte”, izjavio je don Mihovil Kurkut za agenciju IKA i najavio onaj, najaktualniji, koji je upravo u tijeku – „Evo me” – odgojno evangelizacijski projekt župne kateheze.

„Nudit ćemo mnoge sadržaje za mlade i za njihove odgojitelje. Na poseban način trenutno radimo jedan krizmanički pilot-projekt u koji smo uključili devet župa iz cijele Hrvatske. Ako Bog da, kroz godinu dana to će postati javno dostupno svima. Trenutno odgajamo odgajatelje, odgajamo katehete kako raditi s djecom”, rekao je direktor Salesiane.

Uz uvodni promotivni video sa skejterima, sve je na početku pozdravio provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo riječima kako je „važno biti s mladima i mladima donijeti Krista”, dok je u ime nakladnika Luka Tripalo, pred dvjestotinjak okupljenih u dvorištu, još pojasnio da će salezijanci, u novom iskoraku svoga poslanja, popeti se ne samo na ‘skejt’, nego i na Mount Everest ako su tamo mladi.

To je zato jer nas je don Bosco zarazio idejom da u svakoj osobi, pogotovo svakoj mladoj osobi, je jedna točka otvorena dobru. Ta točka je jedinstvena koliko je i ta osoba jedinstvena kroz koju na koncu i Bog može djelovati. Naša je zadaća pomoći da mladi pronađu tu točku, ali ne kao gotov proizvod, već ćemo doći među njih sa ‘sirovinom’ i od nje stvoriti nešto novo, nešto veliko, i u tome pronaći tu točku dobra”, rekao je Tripalo.

Majka šestero djece Mislava Dubravčić govorila je o knjigama koje bi željela čitati kao pomoć u odgoju djece, a što su je prethodno i tražili iz ove nakladničke kuće.

Dječja psihologinja i psihoterapeutica Ljubica Duspara je istaknula važnost stručnih naslova koji u konačnici svakog čitatelja moraju usmjeriti prema konkretnoj osobi i konkretnom životu.

Vlč. Tomislav Šagud – u kontekstu spomenutog aktualnog projekta ‘Evo me’ – priznao je da će mu biti puno lakše pripremiti susrete kada bude imao potrebne materijale. Moći će i nove grupe i skupine okupiti jer mu nekada treba i više dana za dobro pripremiti jedan susret, a s gotovim dobrim materijalima Salesiane to će se smanjiti na par sati.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi