Vijesti - Na tradicionalnom 47. hrvatskom hodočašću u Altötting 40-ak hodočasnika pješaka

 

Na tradicionalnom 47. hrvatskom hodočašću u Altötting 40-ak hodočasnika pješaka

Na tradicionalnom 47. hrvatskom hodočašću u Altötting 40-ak hodočasnika pješaka Autor: ika
Objavljeno: 30. 06. 2020 - 13:09

Unatoč svim otkazanim hodočašćima diljem Bavarske ipak je održano tradicionalno 47. hodočašće Hrvata Bavarske. Skupina od 40-ak hodočasnika iz Hrvatskih katoličkih župa München i Rosenheim u to poznato bavarsko i njemačko marijansko svetište hodočastila je pješice, kao prvi hodočasnici ove godine.

U petak rano ujutro, 26. lipnja hodočasnike je misom i blagoslovom u župnoj kapeli bl. Alojzija Stepinca u Münchenu ispratio župnik fra Petar Klapež. Na tom zajedničkom hodočasničkom putu odvažno se koračalo istom svetom vjerom, svatko sa svojim posebnim nakanama i zavjetima, ali i moleći se Nebeskoj Majci do posljednjeg zrnca krunice, da očuva našu katoličku vjeru i naš hrvatski identitet. 

Drugo misno slavlje za hodočasnike u crkvi Krista Kralja u Waldkreiburgu na hrvatskom jeziku predslavio je gvardijan samostana sv. Gabrijela fra Edvard Sokol. Njegova je snažna poruka o nošenju težine križa vjernika, o potrebi unutarnje samoće i šutnje koja sve ujedinjuje i zbližava s Gospodinom, pronašla put do srca svih hodočasnika. 

Nakon križnog puta, u predvečerje 27. lipnja hodočasnici su ušli u Altötting. Ispred Kapele milosti (Gnadenkapelle) nije bilo tradicionalne procesije, ali su se svi zajedno zahvalili i pomolili Majci Božjoj.

U nedjelju 28. lipnja u župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova gvardijan Sokol još je jednom slavio misu na hrvatskom jeziku. Okupljene hodočasnike, njihove obitelji, rodbinu kao i mnoge druge Hrvate katolike koji su došli na misno slavlje, srdačno je pozdravio i izrazio radost i zahvalu Hrvatima njemački prelat mons. Günter Mandl.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi