Vijesti - Molitveno bdijenje u Splitu povodom zatvaranja Godine posvećenog života

 

Molitveno bdijenje u Splitu povodom zatvaranja Godine posvećenog života

Molitveno bdijenje u Splitu povodom zatvaranja Godine posvećenog života Autor: smn.hr
Objavljeno: 31. 01. 2016 - 14:28

Više od 200 redovnika i redovnica, novaka i redovničkih pripravnika okupljenih iz Splita i okolnih mjesta

Povodom zatvaranja Godine posvećenog života, u nedjelju 31. siječnja u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić predvodio je molitveno bdijenje za redovnike i redovnice u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji. Godina posvećenog života koju je proglasio papa Franjo i koja je otvorena 30. studenoga 2014. godine, završava na blagdan Svijećnice 2. veljače 2016. godine.

Više od 200 redovnika i redovnica, novaka i redovničkih pripravnika okupljenih iz Splita i okolnih mjesta prisjećali su se sa zahvalnošću i u molitvenom ozračju svojih početaka kako bi s nadom prigrlili budućnost i s još većim oduševljenjem živjeli svoju sadašnjost. Služba riječi bila je satkana od svetopisamskih čitanja i dijelova iz pismene ostavštine utemeljitelja pojedinih redovničkih družbi sl .B.J.Stadlera, sv. Marije Krucifikse, sv. Ignacija Loyole, bl. Marije Terezije od sv. Josipa, sv. Vinka Paulskog, bl. Marije Petković, majke Franziske Lechner, majke Klare Žižić, sv. Dominika, sv. Frane Asiškoga i sv. Benedikta.

„Okupili smo se večeras da bi zahvalili Gospodinu za Radosnu vijesti koju životom i radom svjedoče osobe posvećenog života. Zahvalni smo i za povijesti vaših utemeljitelja i vaših redova te za bogatstvo vaše prisutnosti u našoj Crkvi i narodu. U Godini koja je za nama trudili smo se s većim žarom živjeti sadašnjost i s većom nadom i povjerenjem gledati u budućnost. No njen završetak ne znači kraj naših propitkivanja već početak, stoga vjerujem da ćemo se svi zajedno tijekom Godine milosrđa koju smo nedavno započeli, još više zauzimati da s oduševljenjem živimo svoje posvećenje i služenje Bogu u braći ljudima“, istaknuo je nadbiskup.

Okupljenim redovnicama i redovnicima obratio se i njihov delegat za Splitsko-makarsku nadbiskupiju fra Petar Lubina. „Jesmo li osjetili pomak na bolje u našem životu i radu? Je li se on dogodio i na drugim razinama? Jesmo li ostali zatvoreni u svojim uskim krugovima ili smo krenuli prema rubovima, prema potrebnima ili zapostavljenima i u kojoj smo mjeri to učinili? Sigurno bi se dalo učiniti mnogo više“, kazao je fra Lubina i nadodao da, unatoč tome što je Godina posvećenog života zaključena, navedena pitanja ostaju na razmišljanje svakoj redovničkoj zajednici i svakom pojedincu.

Tekstove za molitveno bdijenje priredio je fra Domagoj Volarević, a čitali su ih predstavnici pojedinih družbi. Bdijenje je popraćeno pjesmom redovnika i redovnica kojima je ravnala s. Mirta Škopljanac Mačina, uz klavirsku pratnju fra Frane Bosnića. 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi