Vijesti - Molitva za duhovna zvanja u Novoj Mokošici

 

Molitva za duhovna zvanja u Novoj Mokošici

Objavljeno: 11. 05. 2013 - 10:00

U organizaciji Vijeća za posvećeni život Dubrovačke biskupije u župi svete Obitelji u Novoj Mokošici 11. svibnja upriličena je molitva za duhovna zvanja. To je osma molitvena "postaja" u ovoj školskoj godini. Premda je molitva bila najavljena prvu subotu u svibnju, održana je tjedan dana kasnije zbog Biskupijskog susreta mladih.

Euharistijsko slavlje i klanjanje predvodio je župnik župe sv. Obitelji don Ivan Bolkovac. U propovijedi je don Ivan istaknuo potrebu i važnost molitve u životu kršćana. Na primjeru slijepog Bartimeja, koji nije Isusa vidio, nego je samo čuo za njega, pojasnio je kako treba moliti s više vjere. Bog stalno zove čovjeka. Danas mlade toliko toga zaglušuje, da ne mogu čuti Boga. To čini i obitelji, kad ih ne podržava u slobodi izbora za duhovno ili drugo zvanje. Bog nam svima daje neki zadatak koji treba u suradnji s njim otkriti i u tom zvanju s Bogom hoditi, rekao je župnik Bolkovac.

U molitvi pred Presvetim naglašena je važnost otvaranja srca Bogu, izgrađivanja svijesti kako su kršćani most koji povezuje ljude s Bogom te kako moraju biti kvasac za novi kruh svijeta. Biti u svijetu, ali ne od svijeta i ne bojati se svoj život staviti u Božje ruke, dio je misli izrečenih u molitvi za svećenička i redovnička zvanja u Novoj Mokošici.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Novicijatska škola

Predavanja ljetnog semestra traju od 2. ožujka do 27. svibnja 2021. godine.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Susret sestara s privremenim zavjetima održat će se 4-6. lipnja 2021. godine (Granešina 7, Zagreb) na temu "Dar vjernosti - radost ustrajnosti" pod vodstvom p. Ivana Mandurića, SJ. Prijave do: 17. svibnja.

Izdavaštvo

Vijesti 4 (2020)
Vijesti 4 (2020)
Umijeće traženja Božjega Lica
Umijeće traženja Božjega Lica
Brošura za pripremu i slavlje Dana molitve za svećenička i redovnička zvanja
Brošura za pripremu i slavlje Dana molitve za svećenička i redovnička zvanja
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije

Linkovi