Vijesti - Mladomisnici u bistričkom Karmelu

 

Mladomisnici u bistričkom Karmelu

Mladomisnici u bistričkom Karmelu Autor: ika
Objavljeno: 19. 06. 2018 - 10:57

Mladomisnici Zagrebačke nadbiskupije Ivan Braovac, Dario Kral, Filip Marić, Toni Potrebić, Kristijan Tušek, Marko Toplak i Alen Vrbek zajedno s mladomisnicima Varaždinske biskupije Markom Domiterom, Karlom Kruljcem i Mišelom Kovačevićem te duhovnikom vlč. Vladom Razumom posjetili su u utorak 19. lipnja samostan karmelićanki u Mariji Bistrici.

U samostanskoj crkvi su zajedno s redovnicama misom zahvalili Bogu za svećeničko ređenje. Na početku im je redoviti misnik u bistričkom Karmelu vlč. Antun Motočić izrazio dobrodošlicu u svoje ime i uime sestra. Predvoditelj misnog slavlja vlč. Kruljac u uvodu je rekao kako su došli zahvaliti redovnicama za njihovu molitvenu potporu na njihovom putu svećeništva te sve zajedno pozvao na put ostvarenja one savršenosti na koju poziva Isus i koja je Božji naum za svakoga čovjeka. Kakva je to savršenost protumačio je na temelju evanđeoskog odlomka vlč. Braovac. Rekao je „da nam Isus cijelim svojim djelovanjem govori o ljubavi i to ljubavi koja nadilazi našu logiku i uvodi nas u Božju logiku u kojoj je moguć i poziv da ljubimo i svoje neprijatelje". Ljubav u koju nas Isus uvodi, i na koju nas poziva, istinska je ljubav, neizmjerna, ona koja podrazumijeva prihvaćanje, stalno opraštanje, milosrđe, žrtvu za druge, molitvu za druge, naglasio je vlč. Braovac. „Premda je nama slabim ljudima često teško slijediti taj poziv jer 'Duh je voljan, ali tijelo je slabo', važno je na tom putu pouzdati se u pomoć Onoga komu ništa nije nemoguće", ohrabrio je sve nazočne propovjednik.

Nakon mise mladomisnici su se zadržali s redovnicama u srdačnom razgovoru, preporučujući se i nadalje u njihove molitve.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Odgoda susreta

Zbog pandemije koronavirusa COVID-19, svi planirani susreti odgađaju se do daljnjega.

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi