Vijesti - Mladomisnici sestrama karmelićankama u Breznici Đakovačkoj zahvalili za molitvu

 

Mladomisnici sestrama karmelićankama u Breznici Đakovačkoj zahvalili za molitvu

Mladomisnici sestrama karmelićankama u Breznici Đakovačkoj zahvalili za molitvu Autor: ika
Objavljeno: 30. 06. 2021 - 23:45

Četiri nova svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije – vlč. Bruno Diklić, vlč. Robert Erk, vlč. Krešimir Iljazović i vlč. Marko Obradović, dan nakon svećeničkog ređenja, u srijedu 30. lipnja svečano su proslavili svoju prvu misu u zajednici sestara karmelićanki u Breznici Đakovačkoj.

Mladomisnici su Karmelu sv. Josipa podarili euharistijsko slavlje u čast sv. Josipa, koji je, kako je rekao predslavitelj vlč. Diklić, „svojom molitvom dopratio i ovogodišnju generaciju ređenika do Kristova oltara“. Naglasio je da je svako zvanje poduprto zajednicom, od one obiteljske i župne do bogoslovske i molitvene, a to svjedoči i ova redovnička kuća koja ima karizmu molitve za svećenike.

Mladomisnik Erk u propovijedi je povezao misna čitanja mišlju o ljudskoj prirodi željnoj sreće i sigurnosti, koju često traži u afirmaciji i prihvaćanju od drugog čovjeka; te o izgradnji narušenih međuljudskih odnosa koji uvjetuju doživljavanje ostavljenosti i bezvrijednosti, sve do iskustava tamnih noći duše, a koje trebaju voditi do spoznaje da je jedina istinska sigurnost u Bogu.

„Bog čuje ljudske vapaje i smiluje se. Božje intervencije događaju se i u našem životu, osobito onda kada nam vjera otvara spoznaju da je u Bogu jedina sigurnost. Često to ne uočavamo odmah, no Bog na naše vapaje ne ostaje bez odgovora. Kada nam želi pomoći da se osjećamo sigurnima, pošalje nam drugoga čovjeka. Nekoga tko će nam lijepom riječju, mudrim savjetom ili prijateljskim zagrljajem pomoći da se riješimo straha. Trebali bismo o tome češće razmišljati. Posvješćivati si da smo baš mi Božji suradnici u stvaranju sigurnosti našim najbližima“, poručio je vlč. Robert, zaključujući da Kristova ozdravljujuća moć liječi i obnavlja zajedno s međuljudskim odnosima.

Na kraju homilije, u ime mladomisnika, vlč. Erk zahvalio je zajednici sestara karmelićanki na dosadašnjim molitvama te ih je zamolio da molitvom i nadalje prate svećenike te nadbiskupije.

Zajedničkim mladomisničkim blagoslovom završeno je slavlje, a novi su se ređenici pobliže predstavili zajednici sestara Karmela sv. Josipa u govornici, gdje ih je u ime zajednice srdačno pozdravila i čestitku im uputila poglavarica samostana s. Emanuela Režek.

Uz mladomisnike misu su suslavili duhovnik Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu mons. Karlo Višaticki i domaći župnik Miro Tomas.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Dan posvećenog života

Euharistijsko slavlje: 2. veljače 2022. u 18.30 sati u Crkvi Bezgrešnog Srca Marijina (Jordanovac 110, Zagreb)

Škola za novakinje

Ljetni semestar (Zagreb, 1. ožujka - 31. svibnja 2022.)

Stručni skup za djelatnike u katoličkim vrtićima

1. - 2. travnja 2022. (DV Sveti Josip, Granešina - Zagreb)

Korizmena duhovna obnova

3. travnja 2022. u 15.30 sati (Crkva sv. Antuna - Sveti Duh 31, Zagreb); tema: "Križ"; voditelj: o. Srećko Rimac, OCD

Vijećanje redovničkih odgojitelj(ic)a

Međugorje, 29. travnja - 1. svibnja 2022., Dinamika duhovnog života posvećenih osoba pred izazovima suvremenog svijeta
Voditelji: s. Nela Gašpar, FDC i o. Franjo Podgorelec, OCD
Prijave: do 22. travnja 2022.

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi