Vijesti - Mlada misa fra Lovre Šimića

 

Mlada misa fra Lovre Šimića

Mlada misa fra Lovre Šimića Autor: ika
Objavljeno: 18. 07. 2020 - 19:47

U crkvi Sv. Jakova u Međugorju, u subotu, 18. srpnja mladu misu proslavio je član Hercegovačke franjevačke provincije fra Lovro Šimić. Uz mladomisnika slavili su provincijal fra Miljenko Šteko, mladomisnici fra Zlatko Ćorić, fra Stipe Rotim, fra Renato Galić, propovjednik fra Jozo Grbeš te još tridesetak misnika.

Euharistijsko slavlje započelo je ulaznom procesijom i roditeljskim blagoslovom fra Lovrine majke. Fra Jozo je u propovijedi govorio o svećeničkom pozivu i potaknuo fra Lovru na pouzdanje u Boga. Propovjednik je protumačio izazove svećeničkoga života i naglasio da je potrebno puno molitve u životu svakog svećenika. Krista se treba susresti da bi se moglo svjedočiti za Njega, rekao je fra Jozo.

Na završetku mise uime Provincije zahvalio je provincijal Šteko i čestitao mladomisniku i njegovoj obitelji. Riječi zahvale na kraju je uputio i mladomisnik fra Lovro. Na mladoj misi pjevao je župni zbor iz Međugorja, objavljeno je na mrežnoj stranici Hercegovačke franjevačke provincije.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. 10. 2020. OTKAZANO

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

Izborna skupština HRK

15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a).

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi