Vijesti - Mjuzikl „Amadea“ izveden u Đakovu

 

Mjuzikl „Amadea“ izveden u Đakovu

Mjuzikl „Amadea“ izveden u Đakovu Autor: ika
Objavljeno: 18. 09. 2021 - 17:43

Prigodom obilježavanja 50. obljetnice smrti blagopokojne majke M. Amadeje Pavlović (1895. – 1971.), u subotu 18. rujna 2021. u Dvorani Florentini u Đakovu izveden je Mjuzikl Amadea.

Mjuzikl su izvele sestre, novakinje i kandidatice Milosrdnih sestara Svetoga Križa, dva člana Frame i Zbor „Amadea“, pod ravnanjem sestre Natanaele Palić i dr. dent. med. Darija Balekića. Libreto i glazbu napisao je dr. dent. med. Dario Balekić, a mjuzikl je režirala Areta Ćurković, glumica osječkoga Dječjeg kazališta „Branko Mihaljević“.

Mjuzikl prikazuje put poziva majke M. Amadeje, kao i teška vremena u kojima je živjela. Glasovi, glazba i tekst, te dinamične scene izmamile su veliki pljesak publike.

Na početku je sve prisutne pozdravila provincijalna poglavarica s. Valerija Široki te najavila program. Nakon mjuzikla, uz s. Valeriju, pohvalu je izvođačima uputio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Mjuzikl je izveden i dan prije za sestre, a 19. rujna prijepodne, u samostanskoj crkvi milosrdnih sestara Svetoga Križa na Vrhovcu, gdje su bile prisutne sestre, vjernici koji ondje dolaze na misu, te prijatelji i poznanici sestara.

Istoga dana navečer mjuzikl je prikazan i u Rijeci, u Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji. Nazočili su bio riječki nadbiskup koadjutor i dubrovački apostolski upravitelj Mate Uzinić, ravnatelj Gimnazije don Dragutin Detić koji je ustupio prostor za potrebe mjuzikla, sestre iz Rijeke i iz Porta s otoka Krka, te brojni prijatelji i poznanici sestara.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi