Vijesti - Misno slavlje o spomendanu rođenja i krštenja sluge Božjega Josipa Stadlera

 

Misno slavlje o spomendanu rođenja i krštenja sluge Božjega Josipa Stadlera

Misno slavlje o spomendanu rođenja i krštenja sluge Božjega Josipa Stadlera Autor: ika
Objavljeno: 24. 01. 2020 - 22:17

Zahvalno misno slavlje o spomendanu rođenja i krštenja sluge Božjega Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa, u samostanu Služavki Maloga Isusa u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu predvodio je u petak 24. siječnja slavonskobrodski dekan Ivan Lenić.

U koncelebraciji bili su nekadašnji župnik brodske župe u Vinogorju Pavao Madžarević i umirovljeni svećenik Stjepan Sokolović. Uz Služavke Maloga Isusa i uršulinke na misi su sudjelovali vjernici Slavonskobrodskog dekanata.

Dekan Lenić vjernicima je posvjestio važnost zahvaljivanja Gospodinu za dar života, dar obitelji, krsne milosti i dar vjere sluge Božjega Josipa Stadlera, naglasivši kako je u tom gradu započelo sve ono što se po njegovoj osobnosti kasnije događalo u Bosni.

Nakon mise kod spomen obilježja sluzi Božjem u blizini njegove rodne kuće, uz polaganje vijenaca i svijeća prigodnu molitvu za njegovo proglašenje blaženim i svetim predvodio je vlč. Ninio Perica, vikar župe Gospe Brze Pomoći.

Tijekom dana svećenici su s nekolicinom vjernika pohodili i pomolili se na grobovima Stadlerovih roditelja.

Središnja proslava bit će u nedjelju 26. siječnja kada će svečano euharistijsko slavlje s početkom u 10.30 sati u pastoralnom centru župe Gospe Brze Pomoći, uz župnu crkvu u kojoj je Stadler kršten, predvoditi mons. Ratko Perić,  mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski. Tada će prvopričesnici Stadlerove rodne župe, praćeni svojim roditeljima i članovima obitelji, obnoviti svoja krsna obećanja u pripravi za prvu pričest. Po prvi put će također biti obilježena „Nedjelja Božje riječi“.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi