Vijesti - Milosrdnice proslavile svetkovinu svog utemeljitelja

 

Milosrdnice proslavile svetkovinu svog utemeljitelja

Milosrdnice proslavile svetkovinu svog utemeljitelja Objavljeno: 27. 09. 2013 - 21:29

U petak, 27. rujna, Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga, proslavila je svetkovinu svog duhovnog utemeljitelja sv. Vinka Paulskoga. Svetkovini je prethodila trodnevnica od 24. do 26. rujna koju je predvodio vlč. Ivan Grbešić, duhovnik Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati. Za vrijeme trodnevnice, prije svete mise, odvijao se duhovni program za sve prisutne štovatelje sv. Vinka, koji su pripremali sjemeništarci sa Šalate, najmlađi članovi Družbe sestara milosrdnica, djevojke iz internata, Udraga sv. Vinka te profesorice i učenice Ženske opće gimnazije.

Na sam blagdan sv. Vinka svečano euharistijsko slavlje u 18,30 sati, u crkvi sv. Vinka Paulskoga, predvodio je mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup u koncelebraciji petnaestak svećenika. Na misi se okupio velik broj redovnica milosrdnica na čelu s vrhovnom glavaricom s. Miroslavom Bradica, nekoliko redovnica drugih družbi grada Zagreba te velik broj vjernika i štovatelja sv. Vinka Paulskoga.

U propovijedi je biskup Mrzljak pojasnio pojam svetosti. Rekao je da su nam sveci, pa tako i sv. Vinko Paulski, stavljeni za primjer i uzor nasljedovanja Krista. Jer svi smo mi pozvani na svetost a samo je jedan put kojim se postiže svetost. To je put poniznosti, ljubavi i služenja. U tome nam je primjer sv. Vinko koji je ozbiljno shvaćao Božju Riječ i u licu bližnjega prepoznao živoga Krista. Sveci su ljudi koji nam i danas govore i koji nas zagovaraju kod Boga.

Biskup Mrzljak nas je također podsjetio i na encikliku pape Franje „Svjetlo vjere“ rekavši da bez svjetla vjere nećemo moći slijediti pravi put koji vodi do svetosti. Zato je papa Benedikt XVI. i proglasio Godinu vjere, da bismo učvrstili svoju vjeru i znali slijediti pravi put a to je put kršćanskog života. 

Na kraju svoje propovijedi biskup nas je podsjetio da se nalazimo u predvečerje jednog važnog događaja na planu naše domovine a to je proglašenje hrvatskog blaženika i mučenika, svećenika Miroslava Bulešića. On nam također pokazuje primjer kako treba biti jak u vjeri. „Molimo da nam svi ovi sveci pomognu da i mi hrabro idemo putem svetosti, da u svom bližnjemu, poput sv. Vinka, znamo prepoznati lice Krista.“ 

Na misi je pjevao zbor sestara milosrdnica pod ravnanjem dirigentice s. M. Vlaste Tkalec i orguljašice s. M. Elizabete Peršić. 

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Susret redovnica u Dubrovniku
Slijedeći članak:
Generalni kapitul sestara...
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi