Vijesti - Milosrdne sestre sv. Križa proslavile zlatni jubilej

 

Milosrdne sestre sv. Križa proslavile zlatni jubilej

Milosrdne sestre sv. Križa proslavile zlatni jubilej Objavljeno: 08. 06. 2013 - 10:46

Tijekom euharistijskog slavlja u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu u subotu 8. lipnja svoje predanje Gospodinu u redovničkoj zajednici obnovilo je jedanaest sestara jubilarki: s. Krunomira Zvonarević, s. Danislava Hans, s. Nevena Stražanac, s. Irmina Jukić, s. Silvina Kupčerić, s. Amelija Žuman, s. Jakobina Miličić, s. Petrinka Tuković, s. Felicija Tušek, s. Antonita Mahnet i s. Radoslava Krekman.

Jubilarke su zahvalile Gospodinu za dar poziva u zajednicu Milosrdnih sestara sv. Križa, za ustrajnost kroz 50 godina svoga posvećenog života i za sve primljene milosti u životu po zavjetima. Jubilarno euharistijsko slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić u koncelebraciji s dvadesetak svećenika i uz asistenciju bogoslova. Zbor sestara pod ravnanjem s. M. Svjetlane Paljušević svojim svečanim pjevanjem uzveličao je liturgiju, u koju su se molitvom i pjesmom uključili nazočni vjernici, među kojima brojna rodbina i znanci sestara jubilarki.

U homiliji nadbiskup Srakić obratio se napose slavljenicama, ističući da je njihovo življenje i vjernost zavjetima plod njihove duboke vjere. Razlažući riječi iz Ivanova evanđelja o pozivu dvojice učenika (Iv 1, 37), nadbiskup je naglasio kako su i slavljenice poput učenika odgovorile na ono Isusovo: "Dođite i vidite" te su pošle, potom su vidjele gdje Isus stanuje i ostale s njime, ali ne jedan dan, nego pedeset godina. Snagom tog poziva i Isusove riječi bilo je moguće služiti Crkvi i njezinu poslanju vršeći djela milosrđa.

Pjevanjem himna "Tebe Boga hvalimo" nazočna zajednica vjernika još je jednom zahvalila Gospodinu za život i djelo jubilarki koje su "bilo to zgodno ili nezgodno vrijeme", svojom vjernošću i zalaganjem bile znak Njegove prisutnosti među ljudima.

Po završetku mise, slavlje jubileja nastavilo se na ljetnoj terasi Centra Amadea zajedništvom oko stola. Nazočnim gostima, nadbiskupu i svećenicima obratila se u ime samostana riječima dobrodošlice provincijalna poglavarica s. Amalija Kupčerić, a potom se nastavilo čestitanje Jubilarkama uz pjevanje samostanskog zbora. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Predbilježbe za četvrti nastavni ciklus studija „Teologije posvećenog života“

Od 1. listopada 2019. započinje četvrti dvogodišnji ciklus nastave TPŽ-a u Zagrebu. U tijeku su predbilježbe.

XXXV. Redovnički dani 2019.

Tema Dana: „Radujte se i kličite“

Seminar za medicinske sestre redovnice
  • Od 11. do 13. listopada 2019. u Kući Betanija na Velom Lošinju

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja

Linkovi