Vijesti - Milosrdne sestre sv. Križa proslavile zlatni jubilej

 

Milosrdne sestre sv. Križa proslavile zlatni jubilej

Milosrdne sestre sv. Križa proslavile zlatni jubilej Objavljeno: 08. 06. 2013 - 10:46

Tijekom euharistijskog slavlja u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu u subotu 8. lipnja svoje predanje Gospodinu u redovničkoj zajednici obnovilo je jedanaest sestara jubilarki: s. Krunomira Zvonarević, s. Danislava Hans, s. Nevena Stražanac, s. Irmina Jukić, s. Silvina Kupčerić, s. Amelija Žuman, s. Jakobina Miličić, s. Petrinka Tuković, s. Felicija Tušek, s. Antonita Mahnet i s. Radoslava Krekman.

Jubilarke su zahvalile Gospodinu za dar poziva u zajednicu Milosrdnih sestara sv. Križa, za ustrajnost kroz 50 godina svoga posvećenog života i za sve primljene milosti u životu po zavjetima. Jubilarno euharistijsko slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić u koncelebraciji s dvadesetak svećenika i uz asistenciju bogoslova. Zbor sestara pod ravnanjem s. M. Svjetlane Paljušević svojim svečanim pjevanjem uzveličao je liturgiju, u koju su se molitvom i pjesmom uključili nazočni vjernici, među kojima brojna rodbina i znanci sestara jubilarki.

U homiliji nadbiskup Srakić obratio se napose slavljenicama, ističući da je njihovo življenje i vjernost zavjetima plod njihove duboke vjere. Razlažući riječi iz Ivanova evanđelja o pozivu dvojice učenika (Iv 1, 37), nadbiskup je naglasio kako su i slavljenice poput učenika odgovorile na ono Isusovo: "Dođite i vidite" te su pošle, potom su vidjele gdje Isus stanuje i ostale s njime, ali ne jedan dan, nego pedeset godina. Snagom tog poziva i Isusove riječi bilo je moguće služiti Crkvi i njezinu poslanju vršeći djela milosrđa.

Pjevanjem himna "Tebe Boga hvalimo" nazočna zajednica vjernika još je jednom zahvalila Gospodinu za život i djelo jubilarki koje su "bilo to zgodno ili nezgodno vrijeme", svojom vjernošću i zalaganjem bile znak Njegove prisutnosti među ljudima.

Po završetku mise, slavlje jubileja nastavilo se na ljetnoj terasi Centra Amadea zajedništvom oko stola. Nazočnim gostima, nadbiskupu i svećenicima obratila se u ime samostana riječima dobrodošlice provincijalna poglavarica s. Amalija Kupčerić, a potom se nastavilo čestitanje Jubilarkama uz pjevanje samostanskog zbora. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu

15. prosinca 2019. (Treća nedjelja Došašća) u 15.30 u crkvi sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

Škola emocija

Kako povećati emocionalnu inteligenciju i postići afektivnu zrelost

Interdisciplinarni tečaj za redovnike, svećenike, bogoslove, novake i novakinje

Od 30. siječnja do 2. travnja 2020.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi