Vijesti - Milosrdne sestre sv. Križa proslavile zlatni jubilej

 

Milosrdne sestre sv. Križa proslavile zlatni jubilej

Milosrdne sestre sv. Križa proslavile zlatni jubilej Objavljeno: 08. 06. 2013 - 10:46

Tijekom euharistijskog slavlja u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu u subotu 8. lipnja svoje predanje Gospodinu u redovničkoj zajednici obnovilo je jedanaest sestara jubilarki: s. Krunomira Zvonarević, s. Danislava Hans, s. Nevena Stražanac, s. Irmina Jukić, s. Silvina Kupčerić, s. Amelija Žuman, s. Jakobina Miličić, s. Petrinka Tuković, s. Felicija Tušek, s. Antonita Mahnet i s. Radoslava Krekman.

Jubilarke su zahvalile Gospodinu za dar poziva u zajednicu Milosrdnih sestara sv. Križa, za ustrajnost kroz 50 godina svoga posvećenog života i za sve primljene milosti u životu po zavjetima. Jubilarno euharistijsko slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić u koncelebraciji s dvadesetak svećenika i uz asistenciju bogoslova. Zbor sestara pod ravnanjem s. M. Svjetlane Paljušević svojim svečanim pjevanjem uzveličao je liturgiju, u koju su se molitvom i pjesmom uključili nazočni vjernici, među kojima brojna rodbina i znanci sestara jubilarki.

U homiliji nadbiskup Srakić obratio se napose slavljenicama, ističući da je njihovo življenje i vjernost zavjetima plod njihove duboke vjere. Razlažući riječi iz Ivanova evanđelja o pozivu dvojice učenika (Iv 1, 37), nadbiskup je naglasio kako su i slavljenice poput učenika odgovorile na ono Isusovo: "Dođite i vidite" te su pošle, potom su vidjele gdje Isus stanuje i ostale s njime, ali ne jedan dan, nego pedeset godina. Snagom tog poziva i Isusove riječi bilo je moguće služiti Crkvi i njezinu poslanju vršeći djela milosrđa.

Pjevanjem himna "Tebe Boga hvalimo" nazočna zajednica vjernika još je jednom zahvalila Gospodinu za život i djelo jubilarki koje su "bilo to zgodno ili nezgodno vrijeme", svojom vjernošću i zalaganjem bile znak Njegove prisutnosti među ljudima.

Po završetku mise, slavlje jubileja nastavilo se na ljetnoj terasi Centra Amadea zajedništvom oko stola. Nazočnim gostima, nadbiskupu i svećenicima obratila se u ime samostana riječima dobrodošlice provincijalna poglavarica s. Amalija Kupčerić, a potom se nastavilo čestitanje Jubilarkama uz pjevanje samostanskog zbora. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi