Vijesti - Makarska: Zlatna obljetnica franjevaštva

 

Makarska: Zlatna obljetnica franjevaštva

Makarska: Zlatna obljetnica franjevaštva Autor: ika
Objavljeno: 28. 07. 2021 - 09:03

Članovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja koji su redovničko odijelo obukli u ponedjeljak 5. srpnja 1971. na Visovcu proslavili su zlatnu obljetnicu u Franjevačkom samostanu svete Marije u Makarskoj u srijedu 28. srpnja, objavljeno je na mrežnoj stranici Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Nakon pedeset godina od dvadeset i sedam fratara u redovničkom životu ostala su devetorica: fra Ante Bilić, fra Stanko Dotur, fra Dušan Džimbeg, fra Ante Branko Periša, fra Josip Šimić, fra Ante Vugdelija, fra Marinko Vukman, fra Ante Vukušić, fra Petar Djukić. Među navedenima zbog obveza su izostali fra Ante Bilić, fra Ante Vukušić, fra Petar Djukić.

Domaćin proslave i slavljenik bio je gvardijan fra Stanko Dotur. Nakon susreta i čestitki, misno slavlje u samostanskoj crkvi Svete Marije predvodio je fra Josip Šimić. U prigodnoj homiliji, iz riznice osobnih propovijedi, fra Josip je istaknuo značenje franjevačke karizme, kako u mjesnoj, tako i u općoj Crkvi. Osobito je naglasio ulogu svoje generacije koja je prošla trnovitom povijesnom stazom, kroz pedeset godina služeći Bogu i hrvatskom narodu.

Nakon misnog slavlja slijedio je objed u samostanskoj blagovaonici s mjesnim bratstvom. Fra Marinko Vukman darovao je svojevrsni spomenar o četrdeset ljeta svoga života i rada na njivi Gospodnjoj koju su fra Šimun Markulin i fra Ante Akrap kao urednici sa suradnicima, uvezali pod nazivom „Tragovi vjere i ljubavi“ (Split 2021., 477 str., format A4).

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi