Vijesti - Ljetne aktivnosti u organizaciji Ureda za Pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije

 

Ljetne aktivnosti u organizaciji Ureda za Pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije

Autor: ika
Objavljeno: 04. 06. 2017 - 23:33

„Ljeto za dušu"

I ove godine, Ured za Pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije organizira razne ljetne aktivnosti u sklopu projekta „Ljeto za dušu". Neke od organiziranih aktivnosti namijenjene su za mlade koji su uključeni i dio su salezijanskih zajednica, dok je dio aktivnosti namijenjen i otvoren za svu djecu i mlade Crkve u Hrvata.

Ljetni kamp za učenike 7. i 8. razreda održat će se u Nacionalnom parku Plitvička jezera. Program će biti ispunjen duhovnim i formativnim sadržajima uz puno zajedničkih šetnji, igara, radionica i molitve koji pripremaju salezijanci i animatori tijekom cijelog srpnja. Termini održavanja Kampa su slijedeći: 2.- 8. 7. / 9. - 15. 7. / 16. - 22. 7. / 23. - 29. 7. Prijave traju do popunjenja kapaciteta, a to je 45 sudionika po tjednu.

Cijena je 800 kn a uključuje smještaj, hranu, tjednu ulaznicu za Nacionalni park, majicu, knjigu. U cijenu nije uključen prijevoz. Prijavnice za kamp mogu se naći na e-mail adresi: https://goo.gl/forms/d9Ny5tUG6e1BqCJs1

Duhovne vježbe za srednjoškolce održat će se u samostanu Kćeri Srca Isusova u Lasinji (30 km od Zagreba) od 23. do 27. srpnja. Duhovne vježbe su duboko i snažno iskustvo susreta s Gospodinom u salezijanskom stilu duhovnih vježbi (razmatranje, nagovor, šutnja) za sve mlade srednjoškolske dobi. Propovjednik duhovnih vježbi bit će studentski kapelan iz Zagreba, salezijanac don Damir Stojić. Mjesta su ograničena. Cijena je 500 kn a pokriveni su smještaj, hrana, majica, knjiga. U cijenu nije uključen prijevoz. Prijave se vrše preko e-mail adrese: https://goo.gl/forms/gdTTt4vE4BsyOCKl1

Duhovne vježbe Pokreta salezijanske mladeži održat će se u samostanu Kćeri Srca Isusova u Lasinji (30 km od Zagreba) od 29. kolovoza do 1. rujna. Ovom inicijativom žele se okupiti mladi koji aktivno sudjeluju u životu i radu salezijanskih zajednica kao animatori, volonteri, instruktori, glazbenici, sportaši… kako bi zajedno rasli u ljubavi prema Gospodinu i osjetili dublju pripadnost salezijanskoj karizmi. Duhovne vježbe u salezijanskom stilu (razmatranje, nagovor, lectio divina, tišina) vodit će don Mihovil Kurkut, povjerenik za Pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije. Cijena je 500 kn a uključuje hranu, smještaj, majicu, knjigu, materijale. U cijenu nije uključen prijevoz. Prijave se vrše preko e-mail adrese: https://goo.gl/forms/tcMF5j5pt2BR6Ibc2

Tečaj animacije će se održati u OŠ Matija Gubec, Knežija – Zagreb, od 17. do 19. lipnja. To je vikend susret pripreme i motivacije za sve animatore, koji će ovoga ljeta sudjelovati u različitim ljetnim aktivnostima u svojim zajednicama (Ljetni oratorij, Kampovi, Ljetovanja...). Zajedničko iskustvo osobne formacije, druženja i duhovnosti. Poziv na ovaj vikend otvoren je svim mladima, ne samo onima iz salezijanskih zajednica. Jedini uvjet je da su završili 1. razred srednje škole.

Formacija će biti podijeljena u više stupnjeva: I. stupanj - animatori s jednogodišnjim ili bez iskustva animacije; II. stupanj - animatori koji imaju višegodišnje iskustvo.


Cijena 250 kn (uključeni su materijali, hrana i smještaj) spava se na podu u dvorani.

Prijave se vrše preko e-mail adrese: https://goo.gl/forms/yyioGsthyX7y3Y7G3

Prijave se primaju do 10. lipnja. 

Prijave za sve aktivnosti vrše se preko navedenih web-linkova. 

Za sva pitanja i informacije javiti se na mail projekt.ljeto@gmail.com ili na info broj: 092/346 3265.

Sve novosti mogu se pratiti na FACEBOSCO - službenoj Facebook stranici Pokreta Salezijanske mladeži. (https://www.facebook.com/FaceBosco/)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi