Vijesti - Mladomisnici Đakovačko-osječke nadbiskupije u Karmelu svetog Josipa

 

Mladomisnici Đakovačko-osječke nadbiskupije u Karmelu svetog Josipa

Mladomisnici Đakovačko-osječke nadbiskupije u Karmelu svetog Josipa Objavljeno: 30. 06. 2014 - 11:54

Šest mladomisnika Đakovačko-osječke nadbiskupije te jedan Požeške biskupije proslavilo je svoju prvu mladu misu u Karmelu sv. Josipa 30. lipnja u zajedništvu s vlč. Božom Radošem, duhovnikom Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, a kao znak zahvale za molitvenu potporu karmelićanki za vrijeme njihove sjemenišne formacije.

"Danas ćemo sresti Isusa u razgovoru, u pozivanju", rekao je na početku predslavitelj vlč. Dejan Henčić, podsjećajući kako je i naša pozvanost, o kojoj se govori u današnjem evanđelju, dar. Nadovezujući se na temu pozvanosti, vlč. Dario Hrga je u propovijedi istaknuo kako Isusov poziv "Hajde za mnom", koji im je upućen, nije bio glasan i zvučan, "nije odjeknuo prostorijom ili kućom, ali je odjeknuo u našim srcima tako glasno da je sve ostalo utihnulo". Budući su mladomisnici pred poslanjem naviještanja Isusa u svijetu, vlč. Hrga još je jednom zahvalio za molitvenu podršku sestara, ujedno ih zamolivši da ih i dalje prate kako bi bili gorljivi u svom životu i radu koji je pred njima.

Na kraju misnog slavlja vlč. Bože Radoš napomenuo je kako ova tradicija dolaska mladomisnika u Karmel traje već 24 godine, a zanimljivo je kako je upravo evanđelje toga dana bilo i tada, prilikom toag prvog dolaska mladomisnika. Uz to je naglasio kako su "svećenici oni koji puno dijele iz dobara Crkve, a oni koji puno dijele moraju puno i primati", dodavši kako su sestre one koje svojim molitvama pribavljaju ta dobra.

Nakon mise susret je nastavljen u samostanskoj govornici u srdačnom i radosnom raspoloženju, svjedočeći još jednom zajedništvo između svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije i sestara karmelićanki. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi