Vijesti - KLANJATELJICE KRVI KRISTOVE SUDJELOVALE U MOLITVI PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

 

KLANJATELJICE KRVI KRISTOVE SUDJELOVALE U MOLITVI PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

KLANJATELJICE KRVI KRISTOVE SUDJELOVALE U MOLITVI PROTIV TRGOVINE LJUDIMA Autor: klanjateljice.hr
Objavljeno: 08. 02. 2020 - 09:26

U subotu, 8. veljače 2020., u bazilici sv. Antuna Padovanskog u Rimu (Lateran), obilježeno je sjećanje na svetu Jozefinu Bakhita. U izmjeni molitve i glazbe, svjedočanstava i liturgijskih čitanja, proslavljen je šesti po redu Svjetski dan molitve i razmišljanja protiv trgovine ljudima u organizaciji Unije viših redovničkih poglavara i poglavarica Italije. U organizaciju ovog lijepog molitvenog susreta i provedbi programa, aktivno su se uključile sestre i novakinje iz formativne zajednice internacionalnog novicijata Družbe Klanjateljica Krvi Kristove u Rimu.

Molitvom je predsjedao kardinal Michael Czerny, potpredsjednik Sektora za migrante i izbjeglice Dikasterija za službu cjelovitog ljudskog razvoja.

U vrlo toploj atmosferi, koja je dirnula svaku osobu prisutnu na molitvenom bdijenju, sudjelovale su brojne redovnice, pripadnice raznih družbi, koje neumorno djeluju u borbi protiv ropstva svake vrste.

Kardinal Czerny naglasio je da se „trgovanje ljudima očituje u mnogim aspektima. Vjerojatno je najpoznatija seksualna eksploatacija, ali brojčano je možda najvažnija eksploatacija na radnom mjestu. Zatim, tu je okrutan i grozan aspekt trgovine organima“.

Na oltaru je bilo postavljeno pet svijeća kao simbol svih 5 kontinenata, a ispred oltara tri prazne stolice koje simboliziraju seksualno iskorištavanje žena. Gajbe za voće i povrće simbol su radnika koji dolaze iz Azije i Afrike i koji su na farmama nezaštićena i neplaćena radna snaga, kao i drugi simboli: afrička tkanina, lanci, globus svijeta i slika svete Bakhite koja je bila žrtva trgovine ljudima prije nego što je postala redovnica.

Molitveno bdijenje završilo je kratkom molitvom svetoj Bakhiti dok su svi prisutni bili povezani nitima raznih boja simbolizirajući zajedništvo u borbi protiv ropstva svake vrste.

Govoreći za Osservatore Romano, kardinal Michael Czerny je rekao: „Najdosljedniji odgovor Crkve protiv trgovine ljudima uvijek su, u cijelom svijetu, redovnice. One su prve koje se obraćaju žrtvama i nude, ako je moguće, oslobođenje, zatim rehabilitaciju i konačno njihovu integraciju ili reintegraciju u društvo“.

Mnoge Klanjateljice Krvi Kristove iz cijelog svijeta koje se ovih dana, zbog potrebe Družbe, nalaze u Rimu, sudjelovale su u nedjelju, 9. veljače, u hodu koji je krenuo od Castel Sant’Angelo do Trga svetog Petra kako bi svi skupa sudjelovali na Angelusu. Papa Franjo se u svom obraćanju prisjetio svete Josephine Bakhite i spominjući Svjetski dan molitve i razmišljanja u svrhu suzbijanja trgovine ljudima pozvao na „predano zalaganje sviju: institucijâ, udrugâ i obrazovnih ustanova“ kako bi se „suzbilo tu kugu koja iskorištava najslabije“.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020. OTKAZANO

Dubrovnik, 19. 9. 2020. OTKAZANO

Zagreb, 25-26. 9. 2020. OTKAZANO

Rijeka, 26. rujna 2020. OTKAZANO

Đakovo, 26. rujna 2020. OTKAZANO

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. 10. 2020. OTKAZANO

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

Izborna skupština HRK

15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a).

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi