Vijesti - Kćeri Božje ljubavi na tribini u Dubravi

 

Kćeri Božje ljubavi na tribini u Dubravi

Kćeri Božje ljubavi na tribini u Dubravi Objavljeno: 27. 10. 2015 - 09:14

Upoznajmo redovnike i redovnice s kojima živimo

U sklopu serijala tribina „Upoznajmo redovnike i redovnice s kojima živimo“ koje u povodu Godine posvećenoga života u Kulturnom centru u zagrebačkoj Dubravi u zajedništvu organiziraju Narodno sveučilište Dubrava i Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica, u utorak 27. listopada predstavile su se časne sestre Kćeri Božje ljubavi.

Multimedijalno predstavljanje jedne od najvećih zajednica časnih sestara koje djeuje u Hrvatskoj bilo je kombinacija govora sestara o karizmi i apostolatu diljem svijeta te zborske pjesme. S. Danijela Koprek uz prigodnu je prezentaciju predstavila okolnosti utemeljenja družbe, povijesni razvoj te je predstavila najpoznatije Kćeri Božje ljubavi – blažene Drinske mučenice. S. Mihaela Purgar govorila je o djelatnosti samostana sv. Josipa u Granešini u Dubravi u kojem živi 31 sestra s naglaskom na apostolat molitava i žrtava starijih i bolesnih sestara, na rad sestara u kuhinji, šivaonici, zatim u župnom pastoralu, posebno na rad u školi i župi, na vođenje crkvenoga zbora, službe sakristanke i djelovanja u pastoralu mladih. Predstavila je i pastoralno djelovanje sestara izvan zajednice u Osnovoj školi u Sesvetama, Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji na Šalati te u Caritasovu domu za djecu u Dupcu. S. Danijela Koprek zatim je detaljno govorila o nastanku i djelovanju vrtića sv. Josipa u Granešini kojem je ravnateljica, dok je s. Gordana Igrec predstavila duhovni centar i sadržaje uz granešinski samostan te Suradnike Božje ljubavi, prvu katoličku zajednicu laika u Hrvatskoj, njih 27, koji su dali obećanja kao pridruženi laici časnih sestara Kćeri Božje ljubavi.

Uvodno je okupljene pozdravila voditeljica programa Narodnog sveučilišta Dubrava „Upoznajmo redovnike i redovnice s kojima živimo“ dr. Lucija Franić Novak. Zatim se okupljenima obratio predsjednik Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica fra Jure Šarčević koji je govorio i ostalim programima koje Konferencija organizira u Godini posvećenoga života. Izdvojio je izniman uspjeh redovničke himne „Hvala redovnika“ s kojom je tribina i započela, a koja bi uskoro trebala, uz potporu tajnika Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života nadbiskupa Joséa Rodrígueza Carballa koji je nedavno bio u Zagrebu, doživjeti svoju internacionalizaciju. U publici je bilo časnih sestara iz pet redovničkih zajednica Kćeri Božje ljubavi, iz Granešine, Sesveta, Nove Vesi, iz zagrebačke katedrale te iz Karlovca pa je okupljenima bilo lijep doživljaj vidjeti toliki broj časnih sestra na jednome mjestu, na tribini crkvenoga sadržaja u svjetovnom prostoru. Kroz program je vodila Tanja Baran.

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi