Vijesti - Karmelićanka iz Breznice Đakovačke u međunarodnom virtualnom zboru

 

Karmelićanka iz Breznice Đakovačke u međunarodnom virtualnom zboru

Objavljeno: 28. 08. 2014 - 22:14

U povodu proslave petstogodišnjice rođenja sv. Terezije Avilske (1515. – 2015.), s. Pia Pahljina iz Karmela sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj sudjelovala je u virtualnom zboru koji je putem moderne tehnologije okupio više od 250 članova Karmelskoga reda (kaluzurne karmelićanke, braća karmelićani, Svjetovni karmelski red) iz 23 zemlje svijeta.

Virtualni međunarodni zbor otpjevao je dvije skladbe, a jedina karmelićanka iz Hrvatske, koja se uz potporu svoje Zajednice odazvala projektu, sudjelovala je u snimanju španjolske pjesme s poznatim riječima sv. Terezije Avilske "Nada te turbe". Karmelski zbor otpjevao je i himan "Salve Regina", koji je postao baština Karmelskoga reda.

Pjevati u virtualnom zboru bilo je nešto novo za mene i cijelu moju Zajednicu. Po ovome projektu slavimo Boga kroz riječi naše sv. Majke Terezije i kroz prekrasnu glazbu. I to mi je nešto prelijepo, rekla je s. Pia. Govoreći o važnosti poruke sv. Terezije danas, istaknula je: "Život i poruka sv. Terezije vrlo su važni za cijelu Crkvu i svakoga tko traži istinu. Ona je velika učiteljica molitve. Svojim jednostavnim riječima pokazuje nam dubine našega nutarnjega života i našega odnosa s Bogom."

Zamisao o stvaranju virtualnog zbora potekla je od karmelskih zajednica u Kaliforniji (SAD). Sredstva komunikacije omogućila su da sestre i braća koji pripadaju jednoj karmelskoj obitelji, a žive na različitim mjestima mogu tako svjedočiti svoju blizinu te ljubav prema sv. Tereziji Avilskoj, čiju 500. obljetnicu rođenja iduće godine slavi cijela karmelska obitelj. Sv. Terezija Avilska, koju karmelićanke i karmelićani zovu "Sveta Majka", obnoviteljica je i osnivateljica Reda bosonogih sestara i braće Reda Blažene Djevice Marije od Gore Karmela, mističarka, spisateljica i prva žena naučiteljica Crkve. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi