Vijesti - Kardinal Bozanić posjetio sestre franjevke na Pantovčaku

 

Kardinal Bozanić posjetio sestre franjevke na Pantovčaku

Objavljeno: 22. 11. 2013 - 20:38

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, u koncelebraciji s tajnikom vlč. Milanom Dančuom predslavio je u petak 22. studenoga misu u kapeli Samostana sestara franjevki od Bezgrješne na Pantovčaku, u Zagrebu, kao zahvalu Bogu što nije bilo ljudskih žrtava i veće materijalne štete nakon oštećenja krova tijekom nevremena prošlog tjedna te kao podršku sestrama i zahvalu dobročiniteljima koji su priskočili dobrosusjedski, materijalno i duhovno u pomoć.

Sestra Ivanka, poglavarica samostana pozdravila je kardinala na početku mise, a on je rekao da nevolja u kojoj su se našle sestre očitovala se u njihovom duhovnom jačanju te u dobroti i pomoći mnogih ljudi koji su prepoznali njihove potrebe. U homiliji je govorio o hramu u nama i dioništvu u Isusu kao hramu. Naglasio je: „Onoliko smo sveti koliko raste Božja milost u nama i taj hram u nama trebamo čuvati. On mora biti dom molitve, a ne špilja razbojnička (Lk, 19,46)". Sestrama je poručio da budu pozvane živjeti i širiti Božju volju i radost među ljudima te da kršćani prepoznaju dobrotu u svojoj sredini.

U posjetu samostanu bio je i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, kojega je posebno zanimalo stanje vrtića koje pohađa više desetaka djece. Sestra Julijana koja radi u vrtiću ispričala je kako je Božjom providnošću izbjegla ranjavanje zbog pada limenog krova sklonivši se u posljednji trenutak, a roditelji s djecom vidjevši je kako bježi i sklanja se zadržali su djecu te je izbjegnuta veća nesreća.

Budući da je vjetar odnio dio limenog krova gornji kat je poplavila kiša te su sestre morale iseliti u prizemlje ili izvan samostana. Popravak krova i uređenje oštećenih prostorija je u tijeku. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi